Fetaostbrød med oregano

Fetaostbrød med oregano

1
16
Middels35 min
I denne brødoppskriften har vi kombinert fetaost og soltørkede tomater med smaken av oregano, noe som resulterer i et nydelig kuvertbrød å servere til for eksempel sjampinjongsuppen som du finner lenke til lenger nede på siden.

Ingredienser

Antall porsjoner

Fyll:

  • 3 ss
  • 200 g
    fetaost
  • 1 ss
    fersk oregano/mynte (evt. 1/2 ss tørket oregano)
  • 5 stk
    soltørkede tomater
  • 2 ts
    flak salt

Slik gjør du det

  1. 1

    Sett ovnen på 250 °C.

  2. 2

    Smuldre gjæren i bakebollen. Varm melken til den er fingervarm, hell den over gjæren. Rør til gjæren har løst seg opp. Tilsett smør, salt og det meste av melet.

  3. 3

    Arbeid deigen kraftig til den er glatt og smidig. La deigen heve under plast på et lunt sted i ca 45 minutter. Ha deigen på et melet bakebord og del den i to deler.

  4. 4

    Trykk eller kjevle hver deig ut til en ca 1 cm tykk ”kake”, ha på smør, smuldre over osten og strø over oregano. Grovhakk og strø over tomatene.

  5. 5

    Rull sammen, vri om noen ganger og form til runde kranser. Legg dem på plate dekket med bakepapir. Pensle med vann og strø over salt.

  6. 6

    La det hele heve ytterligere 20 minutter. Lag noen snitt i deigen og stek i nedre del av ovnen i 5 minutter, senk varmen til 200 °C og stek ytterligere 20 minutter. Avkjøl brødene på rist.

Tips

I stedet for oregano kan du også prøve med andre krydderurter eller finhakket løk.

Del denne oppskriften: