Oppskrift på Olympiatoppens superbrød
0

Olympiatoppens superbrød

(12)
  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

  • Steketid

Supergodt brød etter oppskriften til Olympiatoppens egen kokk Harald Haugen. Brødet blir ekstra godt og saftig med Biola®. Ingenting slår fersk brød med brunost!

Ingredienskalkulator

Antall porsjoner

Ingredienser

4 desilitervann
1 desilitersolsikkekjerner
4 desiliterBiola® syrnet lettmelk Naturell
7 ½ desiliterhvetemel
7 ½ desilitersammalt hvete, grov
1 pakketørrgjær
100 gramhakkede hasselnøtter
4 spiseskjekruskakli (kan sløyfes)
2 teskjesalt

Til servering

1 stkTINE Gudbrandsdalsost G35

Slik gjør du det

  1. Kok opp vann og hell det i en bakebolle sammen med solsikkekjernene. La stå i 10 minutter
  2. Når vannet med solsikkekjerner har stått i 10 minutter blander du inn Biola, mel, gjær, nøtter og kruskakli. Elt på lavest hastighet i 5-6 minutter.
  3. Ha i salt og elt videre i 4 minutter.

    Tips:

    Ha gjerne i tørkede tranebær, rosiner eller valnøtter også.

  4. La heve i ca. 30 minutter.
  5. Form fine brød, og hev til deigen kjennes luftig, ca. 30-40 minutter.
  6. Sett stekeovnen på 180 °C.
  7. Stek brødene på nederste rille i ovnen i 40-50 minutter. Server nybakt brød med brunost.

Tips:

Denne oppskriften gir 2 store eller 3 mindre brød. Lager du 3 små brød stekes de i ca. 40 minutter. 2 større brød trenger ca. 50 minutter i ovnen.

Kommentarer

Produkter i oppskriften