Sukkerbiter

Mindre tilsatt sukker

TINE jobber med tiltak for å få ned sukkerinntaket. Mange ønsker flere meieriprodukter med lite tilsatt sukker. På emballasjen finner du alltid informasjon om hvor mye tilsatt sukker det er i produktet.

TINE ønsker å tilby et bredt spekter av produkter slik at hver og en kan finne produkter tilpasset sine ønsker og behov. Det er derfor stor aktivitet på produktutvikling av sunnere produkter.

TINE har satt i gang en rekke tiltak for å være med å bidra til at sukkerinntaket går ned:
1. Utvikle produkter med lite fett og lite tilsatt sukker
2. Redusere sukkerinnholdet i en rekke eksisterende produkter
3. Bedre merking av sukkerinnhold på emballasjen
4. Utvikle gode produkter tilsatt søtstoff

Redusert sukkerinnhold

TINE har redusert innholdet av sukker i flere av de eksisterende produktene i løpet av de siste 5-10 årene. Se en oversikt over dagens innhold av sukker i TINEs yoghurter. Innholdet av sukkeret i barneyoghurt mer enn halvert de siste 10 årene.

  • TINE Fruktyoghurt - 20 % mindre tilsatt sukker
  • Biola Smaksatt drikke + yoghurt - 11-15 % mindre tilsatt sukker
  • Mindre søte varianter av Go Morgen - ca 30 % mindre sukker enn originalvarianten

God merking av sukkerinnhold

Det er et stort ønske fra forbrukere og helsepersonell at næringsmiddelindustrien informerer på emballasjen hvor mye sukker som er tilsatt i matvarene. Det gjør det enklere å velge sunnere produkter. TINE skriver derfor i ingredienslisten hvor mye tilsatt sukker det er i produktene. For eksempel: Lettmelk, 11% bringebær, 6 % sukker. I tabellen for næringsinnhold vises ikke hvor stor andel av sukkerartene som er tilsatt sukker og hvor mye som kommer naturlig fra frukt/bær. Vanligvis står det bare: Karbohydrat 12 gram, hvorav 12 gram sukkerarter. TINE ønsker å vise tydelig hvor mye av sukkerartene som er tilsatt sukker. Les Sukkerarter er villedende kostinformasjon på Sunnhetsbloggen.

Nøkkelhull på sunnere produkter

Nøkkelhullet er et symbol som skal gjøre det lettere å finne de sunnere alternativene i butikken. Mat merket med Nøkkelhull inneholder mindre fett, salt eller tilsatt sukker enn andre lignende matvarer. TINE merker produkter som oppfyller kriteriene for nøkkelhullet.