Klare for TINEstafetten?

I morgen går startskuddet for TINEstafetten 2020! Årets stafett blir ikke helt som den pleier, men vi i Friidrettsforbundet og TINE håper så mange som mulig vil være med å løpe sammen, hver for seg!

I morgen er det duket for en alternativ gjennomføring av verdens største stafett for barn og unge.

– Det er få arenaer som samler like mange barn og unge samtidig som TINEstafetten, og nettopp derfor kan vi ikke gjennomføre stafetten som planlagt i år. I stedet for å møtes fysisk og løpe den tradisjonelle stafetten, har vi oppfordret hele Norge – ikke bare skoleelever, men søsken, foreldre, besteforeldre, venner og bekjente til å løpe en distanse på 200 meter der de er. Vi gleder oss veldig til å se hvor mange som blir med å løpe i morgen, sier Ann Kristin Syversen, sponsorsjef i TINE.

Warholm som konferansier

Startskuddet for årets stafett går klokken 09.00 i morgen, 12. mai, når vi sender en LIVE-sending fra vår YouTube-kanal og vår Facebook-side. Friidrettsesset Karsten Warholm skal lede de som har mulighet til å se på gjennom en sending bestående av blant annet hilsener fra arrangører og lokale og nasjonale politikere. Resten av dagen oppfordres til å brukes til å løpe distansen, der folk er. I etterkant kan foreldre, voksne eller lærere registrere hvor mange som har deltatt. Alle som registrerer at de har vært med å løpe er med i trekningen av ulike premier. 

Les om hvordan dere blir med i trekningen av premier her.

Viktig med samhold i en tid for sosial distansering

I over 25 år har målet med TINEstafetten vært å fremme fysisk aktivitet blant barn og unge, og sette fokus på løpeglede, mestringsfølelse og samhold. Det er vel så viktig å ivareta i den tiden vi er inne i nå hvor norske barn og unge dessverre går glipp av mange aktiviteter og arrangementer.

 – Vi vet ikke hvordan verken hverdag eller ferie vil se ut fremover, men vi vet at mange arrangementer blir utfordrende å gjennomføre på helt tradisjonelt vis. Men desto viktigere er det at vi tar ansvar, og prøver å være kreative og finne løsninger som gjør at barn og unge likevel får kjenne på mestringsfølelse og samhold, i en tid hvor vi trenger det som mest, sier Linn Baarlid, prosjektleder i Friidrettsforbundet.

Skal overholde smittvernsråd

Selv om det oppfordres til å løpe i morgen, er det utrolig viktig at man ikke møtes for å løpe flere sammen. Uansett om man løper hjemme eller er tilbake på skolen i morgen, er det utrolig viktig at man følger smittevernsrådene fra Folkehelseinstituttet. Baarlid forteller at det er mange ulike måter å løpe 200 meter på, som også ivaretar sosial distansering.

– Du kan for eksempel markere opp 200 meter i gaten utenfor huset, løpe frem og tilbake i hagen, eller rett opp og ned-løping inne i stuen. Her er det kun kreativiteten som setter en stopper, sier hun.

Les om flere kreative måter å delta på her.

Les mer  på Facebook-arrangementet vårt her.

Lykke til i morgen!