tablecloth-basil
Ostedipp med Ridderost
(20)

Ostedipp med Ridder®

  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

En skikkelig hot ostedipp. Med jalapanos og Ridder® er dette en dipp som passer til tortillachips, vanlig potetgull eller som en saus til tacofesten.

Tablecloth

Ingredienser

Antall porsjoner

2 stksmå rød chili
3 stkjalapenos
2 stkplommetomater
½ stkløk
4 stkhvitløksfedd
2 ssTINE Meierismør
2 sshvetemel
2 ½ dlTinemelk® Lettmelk 1,2 % fett
250 gRidder®
1 dlhakket frisk koriander
2 dlTINE Lettrømme 18 %
½ tssalt
Basil1Basil2

Slik gjør du det

    1. Rens og finhakk chili, jalapenos, tomater, løk og hvitløk hver for seg. Smelt smør i en kjele på middels lav varme. Tilsett løk og chilivariantene og stek det blankt i smøret.
    2. Tilsett hvitløk og stek i ett minutt til.
    3. Visp mel i smørblandingen og rør rundt.
    4. Tilsett melk i blandingen, litt og litt mens du rører. La blandingen småkoke på middels varme under stadig omrøring til sausen er tykk (rundt fem minutter).
      blue heart
      Tips!

      Skulle dippen bli for tykk kan du spe med melk, en spiseskje om gangen.

    5. Rør inn hakket koriander og tomater. Sett ned varmen og tilsett revet Ridder®, litt og litt til all osten er smeltet.
      blue heart
      Tips!

      For å få dippen glatt og kremet er trikset å tilsette osten litt og litt av gangen til all osten er smeltet inn i dippen.

    6. Ta kjelen av platen og rør inn rømme. Smak til med salt og server gjerne dippen lun, men dippen er også god kald.
blue heart
Tips!

Hvor hot du ønsker dippen kan du styre etter hvor mye chili du tilsetter.

Comments

Kommentarer

Tableclothblue heartpayoff