Ostedipp med Ridder®
Enkel•20 min min
Ingredienser
Antall porsjoner
-
2 stksmå rød chili
-
3 stkjalapenos
-
2 stkplommetomater
-
½ stkløk
-
4 stkhvitløksfedd
-
2 ss
-
2 sshvetemel
-
2 ½ dl
-
250 g
-
1 dlhakket frisk koriander
-
2 dl
-
½ tssalt
Slik gjør du det
-
1
Rens og finhakk chili, jalapenos, tomater, løk og hvitløk hver for seg. Smelt smør i en kjele på middels lav varme. Tilsett løk og chilivariantene og stek det blankt i smøret.
-
2
Tilsett hvitløk og stek i ett minutt til.
-
3
Visp mel i smørblandingen og rør rundt.
-
4
Tilsett melk i blandingen, litt og litt mens du rører. La blandingen småkoke på middels varme under stadig omrøring til sausen er tykk (rundt fem minutter).
Tips
Skulle dippen bli for tykk kan du spe med melk, en spiseskje om gangen.
-
5
Rør inn hakket koriander og tomater. Sett ned varmen og tilsett revet Ridder®, litt og litt til all osten er smeltet.
Tips
For å få dippen glatt og kremet er trikset å tilsette osten litt og litt av gangen til all osten er smeltet inn i dippen.
-
6
Ta kjelen av platen og rør inn rømme. Smak til med salt og server gjerne dippen lun, men dippen er også god kald.