Ostedipp med Ridderost

Ostedipp med Ridder®

Kommentarer 0
  • Enkel
  • 20 min
En skikkelig hot ostedipp. Med jalapanos og Ridder® er dette en dipp som passer til tortillachips, vanlig potetgull eller som en saus til tacofesten.

Ingredienser

Antall porsjoner

2 stk små rød chili
3 stk jalapenos
2 stk plommetomater
½ stk løk
4 stk hvitløksfedd
2 ss TINE Meierismør
2 ss hvetemel
2 ½ dl Tinemelk® Lettmelk 1,2 % fett
250 g Ridder®
1 dl hakket frisk koriander
2 dl TINE Lettrømme 18 %
½ ts salt

Slik gjør du det

    1. Rens og finhakk chili, jalapenos, tomater, løk og hvitløk hver for seg. Smelt smør i en kjele på middels lav varme. Tilsett løk og chilivariantene og stek det blankt i smøret.
    2. Tilsett hvitløk og stek i ett minutt til.
    3. Visp mel i smørblandingen og rør rundt.
    4. Tilsett melk i blandingen, litt og litt mens du rører. La blandingen småkoke på middels varme under stadig omrøring til sausen er tykk (rundt fem minutter).
      Tips!

      Skulle dippen bli for tykk kan du spe med melk, en spiseskje om gangen.

    5. Rør inn hakket koriander og tomater. Sett ned varmen og tilsett revet Ridder®, litt og litt til all osten er smeltet.
      Tips!

      For å få dippen glatt og kremet er trikset å tilsette osten litt og litt av gangen til all osten er smeltet inn i dippen.

    6. Ta kjelen av platen og rør inn rømme. Smak til med salt og server gjerne dippen lun, men dippen er også god kald.
Tips!

Hvor hot du ønsker dippen kan du styre etter hvor mye chili du tilsetter.

Kommentar

Kommentarer

Det er mye kjærlighet i god mat