Ostedipp med Ridder®

(18)
  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

En skikkelig hot ostedipp. Med jalapanos og Ridder® er dette en dipp som passer til tortillachips, vanlig potetgull eller som en saus til tacofesten.

Antall porsjoner

Ingredienser

2 stksmå rød chili
3 stkjalapenos
2 stkplommetomater
½ stkløk
4 stkhvitløksfedd
2 ssTINE Meierismør
2 sshvetemel
2 ½ dlTinemelk® Lettmelk 1,2 % fett
250 gRidder®
1 dlhakket frisk koriander
2 dlTINE Lettrømme 18 %
½ tssalt

Slik gjør du det

    1. Rens og finhakk chili, jalapenos, tomater, løk og hvitløk hver for seg. Smelt smør i en kjele på middels lav varme. Tilsett løk og chilivariantene og stek det blankt i smøret.
    2. Tilsett hvitløk og stek i ett minutt til.
    3. Visp mel i smørblandingen og rør rundt.
    4. Tilsett melk i blandingen, litt og litt mens du rører. La blandingen småkoke på middels varme under stadig omrøring til sausen er tykk (rundt fem minutter).

      Tips:

      Skulle dippen bli for tykk kan du spe med melk, en spiseskje om gangen.

    5. Rør inn hakket koriander og tomater. Sett ned varmen og tilsett revet Ridder®, litt og litt til all osten er smeltet.

      Tips:

      For å få dippen glatt og kremet er trikset å tilsette osten litt og litt av gangen til all osten er smeltet inn i dippen.

    6. Ta kjelen av platen og rør inn rømme. Smak til med salt og server gjerne dippen lun, men dippen er også god kald.

Tips:

Hvor hot du ønsker dippen kan du styre etter hvor mye chili du tilsetter.

Kommentarer

  Legg til kommentar