Cheddarsaus
Lag en fristende ostesaus med ekte, norsk cheddar! Cheddarsausen passer til både burgere, nachos, taco og som cheddardipp.
Enkel•15 min•4 personer
Ingredienser
- 3 ss TINE® Meierismør
- 3 ss hvetemel
- 2.5 dl TINE® Helmelk 3,5 % fett
- 150 g revet TINE® Norsk Cheddar
- 2 stykk hvitløksfedd
- 0.5 stykk chili
- 0.5 ts salt
- 0.25 ts pepper
På toppen
- 0.5 stykk chili, i ringer
- 1 stilk frisk koriander
Slik gjør du
1
Smelt smør i en kjele og ha i finhakket hvitløk og chili. Surr det i 2-3 minutter på middels varme.
2
Rør inn mel til en tykk røre.
3
Visp inn litt og litt av melken til en glatt saus. Kok opp og la sausen tykne litt. Rør om av og til.
4
Senk temperaturen og ha i revet cheddar under omrøring. Når osten har smeltet helt er sausen ferdig. Smak til med salt og pepper.
TipsServer med nachos, chiliflakes, lime, vårløk og en grov salsa.