Cheddarsaus
Enkel•15 min min
Lag en fristende ostesaus med ekte, norsk cheddar! Cheddarsausen passer til både burgere, nachos, taco og som cheddardipp.
Ingredienser
Antall porsjoner
-
3 ss
-
3 sshvetemel
-
2 ½ dl
-
150 grevet TINE® Norsk Cheddar
-
2 stkhvitløksfedd
-
½ stkchili
-
½ tssalt
-
¼ tspepper
På toppen
-
½ stkchili i ringer
-
1 stilkfrisk koriander
Slik gjør du det
-
1
Smelt smør i en kjele og ha i finhakket hvitløk og chili. Surr det i 2-3 minutter på middels varme.
-
2
Rør inn mel til en tykk røre.
-
3
Visp inn litt og litt av melken til en glatt saus. Kok opp og la sausen tykne litt. Rør om av og til.
-
4
Senk temperaturen og ha i revet cheddar under omrøring. Når osten har smeltet helt er sausen ferdig. Smak til med salt og pepper.