Gulrotsuppe med appelsin

Gulrotsuppe med appelsin

Kommentarer 0
  • Enkel
  • 30 min
Hjemmelaget gulrotsuppe er enklere enn du tror. Denne suppa blir lett en favoritt hos barna.

Ingredienser

Antall porsjoner

10 stk gulrøtter
2 stk hvitløksfedd
1 stk appelsin
1 stk sitron
3 dl vann
¼ ts muskat
3 dl Sunniva Original Appelsinjuice
2 dl Tinemelk® Helmelk 3,5 % fett
1 dl TINE Matfløte
½ ts salt
¼ ts pepper

Slik gjør du det

    1. Skrell gulrot og skjær dem i skiver. Skrell hvitløk. Skrubb appelsin i varmt vann. Strimle eller riv av det gule skallet. Press sitron.
    2. Ha gulrøtter, hvitløk, appelsinskall, sitronsaft og vann i en kjele. Legg på lokk og småkok til gulrøttene er møre, i ca. 20 minutter.
    3. Avkjøl suppen litt. Tilsett muskat og appelsinjuice. Hell det i blenderen og kjør til alt er most. Du kan også bruke en stavmikser.
    4. Ha suppen i kjelen, rør i melk og fløte, og smak til med salt, pepper og sitronsaft. Varm opp suppen igjen, men ikke la den koke.
      Tips!

      Nybakt brød med smør og et dryss kvernet pepper smaker ekstra godt til.

Tips!

For å få mest mulig ut når du skal presse sitrusfrukter, kan du gjøre følgende: Kok opp vann og hell det i en kjele. Legg sitrusfrukten oppi og kok lett. Når sitrusfrukten er varm, er det lettere å få ut all saften.

Julegaven til deg selv eller noen du er glad i

Kommentar

Kommentarer

Det er mye kjærlighet i god mat