Gulrotsuppe med appelsin

Gulrotsuppe med appelsin

0
38
Enkel30 min
Hjemmelaget gulrotsuppe er enklere enn du tror. Denne suppa blir lett en favoritt hos barna.

Ingredienser

Antall porsjoner

  • 10 stk
    gulrøtter
  • 2 stk
    hvitløksfedd
  • 1 stk
    appelsin
  • 1 stk
    sitron
  • 3 dl
    vann
  • ¼ ts
    muskat
  • 3 dl
    Sunniva® Original Appelsinjuice
  • 2 dl
  • 1 dl
  • ½ ts
    salt
  • ¼ ts
    pepper

Slik gjør du det

  1. 1

    Skrell gulrot og skjær dem i skiver. Skrell hvitløk. Skrubb appelsin i varmt vann. Strimle eller riv av det gule skallet. Press sitron.

  2. 2

    Ha gulrøtter, hvitløk, appelsinskall, sitronsaft og vann i en kjele. Legg på lokk og småkok til gulrøttene er møre, i ca. 20 minutter.

  3. 3

    Avkjøl suppen litt. Tilsett muskat og appelsinjuice. Hell det i blenderen og kjør til alt er most. Du kan også bruke en stavmikser.

  4. 4

    Ha suppen i kjelen, rør i melk og fløte, og smak til med salt, pepper og sitronsaft. Varm opp suppen igjen, men ikke la den koke.

    Tips

    Nybakt brød med smør og et dryss kvernet pepper smaker ekstra godt til.

Tips

For å få mest mulig ut når du skal presse sitrusfrukter, kan du gjøre følgende: Kok opp vann og hell det i en kjele. Legg sitrusfrukten oppi og kok lett. Når sitrusfrukten er varm, er det lettere å få ut all saften.

Del denne oppskriften: