
Gulrotsuppe med appelsin
Hjemmelaget gulrotsuppe er enklere enn du tror. Denne suppa blir lett en favoritt hos barna.

Ingredienser
Antall porsjoner
Ingredienser
Fremgangsmåte
- 1
Skrell gulrot og skjær dem i skiver. Skrell hvitløk. Skrubb appelsin i varmt vann. Strimle eller riv av det gule skallet. Press sitron.
- 2
Ha gulrøtter, hvitløk, appelsinskall, sitronsaft og vann i en kjele. Legg på lokk og småkok til gulrøttene er møre, i ca. 20 minutter.
- 3
Avkjøl suppen litt. Tilsett muskat og appelsinjuice. Hell det i blenderen og kjør til alt er most. Du kan også bruke en stavmikser.
- 4
Ha suppen i kjelen, rør i melk og fløte, og smak til med salt, pepper og sitronsaft. Varm opp suppen igjen, men ikke la den koke.
Tips
Nybakt brød med smør og et dryss kvernet pepper smaker ekstra godt til.
Tips
For å få mest mulig ut når du skal presse sitrusfrukter, kan du gjøre følgende: Kok opp vann og hell det i en kjele. Legg sitrusfrukten oppi og kok lett. Når sitrusfrukten er varm, er det lettere å få ut all saften.
Hev smaken med våre produkter
Flere fristende oppskrifter

