Håndkle og blad
Gulrotsuppe med appelsin
(2828)

Gulrotsuppe med appelsin

  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

Hjemmelaget gulrotsuppe er enklere enn du tror. Denne suppa blir lett en favoritt hos barna.

Håndkle

Ingredienser

Antall porsjoner

10 stkgulrøtter
2 stkhvitløksfedd
1 stkappelsin
1 stksitron
3 dlvann
¼ tsmuskat
3 dlSunniva Original Appelsinjuice
2 dlTinemelk® Helmelk 3,5 % fett
1 dlTINE Matfløte
½ tssalt
¼ tspepper
BladBlad

Slik gjør du det

    1. Skrell gulrot og skjær dem i skiver. Skrell hvitløk. Skrubb appelsin i varmt vann. Strimle eller riv av det gule skallet. Press sitron.
    2. Ha gulrøtter, hvitløk, appelsinskall, sitronsaft og vann i en kjele. Legg på lokk og småkok til gulrøttene er møre, i ca. 20 minutter.
    3. Avkjøl suppen litt. Tilsett muskat og appelsinjuice. Hell det i blenderen og kjør til alt er most. Du kan også bruke en stavmikser.
    4. Ha suppen i kjelen, rør i melk og fløte, og smak til med salt, pepper og sitronsaft. Varm opp suppen igjen, men ikke la den koke.
      Blått hjerte
      Tips!

      Nybakt brød med smør og et dryss kvernet pepper smaker ekstra godt til.

Blått hjerte
Tips!

For å få mest mulig ut når du skal presse sitrusfrukter, kan du gjøre følgende: Kok opp vann og hell det i en kjele. Legg sitrusfrukten oppi og kok lett. Når sitrusfrukten er varm, er det lettere å få ut all saften.

kommentar

Kommentarer

HåndkleBlått hjerteKjærlighet i god mat