Skip to main content

Vegetarpizza med grov bunn

Enkel
1t

Hvit pizza med grov bunn, søtpotet, sopp, spinat og nøtter.

4.5
(10)
Next ImageVegetarpizza med grov bunn

Ingredienser

Antall porsjoner

Pizzabunn

25 g
fersk gjær
2.5 dl
lunket vann
0.5 ts
salt
2 ss
olivenolje
3 dl
sammalt hvete, grov
3 dl
hvetemel (ca.)

Pizzasaus

1 stk
finhakket hvitløksfedd
2 ts
Dijonsennep
3 stilk
frisk timian

På toppen

0.5 stk
søtpotet
1 stk
rødløk
4 stk
aromasopp
50 g
spinat
4 stilk
frisk timian
20 g
hakket mandel
0.5 stk
sitron

Fremgangsmåte

  1. Rør gjær ut i lunkent vann. Ha i olje, salt og mel. Hold igjen litt på det fine melet. Tilsett så mye av det fine melet slik at det blir en passe fast deig. La deigen heve på et lunt sted i ca. 20 minutter tildekket.

  2. Lag pizzasausen: Rør sammen TINE® Crème Fraîche, hvitløk, sennep og timian.

  3. Del søtpotet og aromasopp i skiver og rødløk i ringer.

  4. Del en sitron og pannestek den slik at den blir lett karamellisert.

  5. Kjevle ut deigen, enten på bakebord eller direkte på stekeplaten. Smør pizzasaus på pizzabunnen og topp med søtpotet, sopp og rødløk.

  6. Stek i ovn på 225 °C til den er gyllen, 10-15 minutter. Topp pizzaen med spinatblader, hakkede mandler og timian. Skvis over sitronsaft ved servering.

Trykk for å vurdere oppskriften

Tips

Pizza fungerer med det meste som topping. Bruk opp rester av f.eks poteter eller topp med squash, aubergine, purre. Lag gjerne en kålsalat til pizza. Finsnitt og ha i litt eddik og olje pluss de urtene du liker. Deilig som tilbehør!  Husk at du også kan bruke frukt og lage en sunn dessertpizza. Prøv fersken eller plomme i skiver over en hvit saus med blåmuggost smuldret over. Topp med litt rosmarin og honning og du har en nydelig dessertpizza.

Hev smaken med våre produkter