Vegetarpizza med grov bunn

Vegetarpizza med grov bunn

0
0
Enkel60 min
Hvit pizza med grov bunn, søtpotet, sopp, spinat og nøtter.

Ingredienser

Antall porsjoner

Pizzabunn

  • 25 g
    fersk gjær
  • 2 ½ dl
    lunket vann
  • ½ ts
    salt
  • 2 ss
    olivenolje
  • 3 dl
    sammalt hvete, grov
  • 3 dl
    hvetemel (ca.)

Pizzasaus

På toppen

Slik gjør du det

  1. 1

    Rør gjær ut i lunkent vann. Ha i olje, salt og mel. Hold igjen litt på det fine melet. Tilsett så mye av det fine melet slik at det blir en passe fast deig. La deigen heve på et lunt sted i ca. 20 minutter tildekket.

  2. 2

    Lag pizzasausen: Rør sammen crème fraîche, hvitløk, sennep og timian.

  3. 3

    Del søtpotet og aromasopp i skiver og rødløk i ringer.

  4. 4

    Del en sitron og pannestek den slik at den blir lett karamellisert.

  5. 5

    Kjevle ut deigen, enten på bakebord eller direkte på stekeplaten. Smør pizzasaus på pizzabunnen og topp med søtpotet, sopp og rødløk.

  6. 6

    Stek i ovn på 225 °C til den er gyllen, 10-15 minutter. Topp pizzaen med spinatblader, hakkede mandler og timian. Skvis over sitronsaft ved servering.

Tips

Pizza fungerer med det meste som topping. Bruk opp rester av f.eks poteter eller topp med squash, aubergine, purre. Lag gjerne en kålsalat til pizza. Finsnitt og ha i litt eddik og olje pluss de urtene du liker. Deilig som tilbehør!  Husk at du også kan bruke frukt og lage en sunn dessertpizza. Prøv fersken eller plomme i skiver over en hvit saus med blåmuggost smuldret over. Topp med litt rosmarin og honning og du har en nydelig dessertpizza.

Del denne oppskriften: