Vegetarpizza med grov bunn
Enkel•60 min min
Hvit pizza med grov bunn, søtpotet, sopp, spinat og nøtter.
Ingredienser
Antall porsjoner
Pizzabunn
-
25 gfersk gjær
-
2 ½ dllunket vann
-
½ tssalt
-
2 ssolivenolje
-
3 dlsammalt hvete, grov
-
3 dlhvetemel (ca.)
Pizzasaus
-
300 g
-
1 stkfinhakket hvitløksfedd
-
2 tsDijonsennep
-
3 stilkerfrisk timian
På toppen
-
200 g
-
½ stksøtpotet
-
1 stkrødløk
-
4 stkaromasopp
-
50 gspinat
-
4 stilkerfrisk timian
-
20 ghakkede mandler
-
½ stksitron
Slik gjør du det
-
1
Rør gjær ut i lunkent vann. Ha i olje, salt og mel. Hold igjen litt på det fine melet. Tilsett så mye av det fine melet slik at det blir en passe fast deig. La deigen heve på et lunt sted i ca. 20 minutter tildekket.
-
2
Lag pizzasausen: Rør sammen TINE® Crème Fraîche, hvitløk, sennep og timian.
-
3
Del søtpotet og aromasopp i skiver og rødløk i ringer.
-
4
Del en sitron og pannestek den slik at den blir lett karamellisert.
-
5
Kjevle ut deigen, enten på bakebord eller direkte på stekeplaten. Smør pizzasaus på pizzabunnen og topp med søtpotet, sopp og rødløk.
-
6
Stek i ovn på 225 °C til den er gyllen, 10-15 minutter. Topp pizzaen med spinatblader, hakkede mandler og timian. Skvis over sitronsaft ved servering.