Rask pizza med hjemmelaget bunn
Enkel•165 min10 min
Ingredienser
Antall stykker
Deig
-
600 gpizzamel
-
360 gromtemperert vann
-
18 gsalt
-
16 ⅗ gtørrgjær
Pizzasaus
-
400 ghermetiske tomater
-
¼ tssalt
-
6 bladerbasilikum
-
1 ½ ssolivenolje
-
1 tspepper
Topping
-
1 pakke
Slik gjør du det
-
1
Bland salt og romtemperert vann i en bakebolle, og visp sammen for hånd for å løse opp saltet. Tilsett ca. 10% av melet og visp til røren er smidig og glatt. Bruk så en eltebolle med krok og la den gå på medium hastighet. Spe på med resterende ingredienser og elt til deigen slipper bollen.
-
2
Ha deigen på kjøkkenbenken. Fold og strekk den med hendene i ca. 10-15 minutter til du har en glatt og elastisk deig. Den kan være klissete i starten, men den blir glattere jo mer du jobber med den.
-
3
Rull ut deigen og del opp i 4 like emner (ca. 245 g hver). Fold over hvert emne et par ganger før du former de som baller. Legg dem hver for seg i en oljet bolle eller boks med lokk. Husk at boksen må være stor nok til at de kan heve. La de heve i romtemperatur i ca. 2 timer.
-
4
Hjemmelaget pizzasaus lager du enkelt ved å blande sammen alle ingrediensene.
-
5
Sett ovnen på varmluft og overgrill 250-300°C.
Tips
Dersom du ikke har pizzastein kan du varme opp en medium varm stekepanne på stekeplaten til den begynner å ryke (stekepannen må tåle å stå i ovn). Ha så pizzabunnen i pannen, og ha på ønsket topping mens bunnen stekes. Sett så hele pannen inn i stekeovnen på øverste rille i ca. 3 minutter til osten er gyllenbrun.
-
6
Ha litt mel på benken før du tar ut pizzadeigen. Start med å klemme deigen flat i midten og strekk deigen ut med fingrene langs kanten.
-
7
Bruk pizzastein, pizzaovn, stekepanne (les tips), eller på et brett med bakepapir. Tilsett pizzasaus, revet ost og ønsket tilbehør, før du setter den i ovnen på midterste rille. Stek i ca. 10 minutter til osten er gyllen og skorpen er klar. Etter 3-4 minutter i ovnen begynner deigen som regel å bli luftig på sidene, og da kan det være lurt å løfte deigen litt i kantene med en stekespade. Dette gjør at pizzaen blir hard under og at du får en nydelig skorpe.
Tips
Som pizzatopping foretrekker Christian André picant salami eller nduja-pølse. Sprøstekt bacon og karamellisert løk er en god kombinasjon anbefalt av mesterkokken. Etter steketid topper han gjerne pizzaene sine med ferske basilikumblader.