Hvit pizza med crème fraîche, brie og laks

Hvit pizza med crème fraîche, brie og laks

4
3
Middels40 min
Pizza laget på napolitansk vis med poolish, som gir det lille ekstra i smak og luftighet! Poolish er en pizzadeig-starter, en fermentert fordeig som både gir ekstra god smak og luftig skorpe til pizzaen. Denne pizzadeigen tar litt ekstra tid, men er utrolig god. Lag hvit pizza med crème fraîche, brie, laks, asparges, avokado og urter. Hva med å prøve pizza på grillen?

Ingredienser

Antall porsjoner

Poolish

  • 175 g
    pizzamel type "0"
  • 175 g
    kaldt vann
  • 0.43 g
    fersk gjær

Hoveddeig

  • 351 g
    pizzamel type "00"
  • 41 g
    Holli Mølle Emmer mel
  • 18 g
    surdeigsblanding f.eks Caputo surdeig Criscito di Casa
  • 0.15 g
    fersk gjær
  • 214 g
    kaldt vann
  • 18 g
    salt
  • 8 g
    rødvinseddik

På toppen

Slik gjør du det

Pizzadeig

  1. 1

    Start med poolish: Rør gjæren ut i vannet i en bolle og tilsett så melet. Rør til alt mel er absorbert av vannet og røren har fått grøtkonsistens. Ha over folie eller sett lokk på bollen. La den hvile på benken i 12 timer. Sett den så i kjøleskap for å kjøles ned før den tilsettes i hoveddeigen.

  2. 2

    Hoveddeig: Ha mel i en bolle, smuldre over gjæren og tilsett poolish. Start eltingen og tilsett ¾ deler av vannet litt og litt om gangen. Deigen skal absorbere alt før du har i nytt. Elte deigen i 15 minutter.

  3. 3

    Ha i salt og siste del av vannet. Elt deigen videre i 5 minutter og tilsett til slutt rødvinseddiken. La deigen hvile 2 timer i romtemperatur og deretter heve videre i kjøleskap i 48 timer.

  4. 4

    Del deigen i 4 ballemner og la ligge 8 timer i romtemperatur i hevekasse med lokk (en tildekket bolle/kasse fungerer også) før du baker ut pizzaene.

  5. 5

    Trykk ut pizzaemner og smør de med crème fraîche. Del brie i skiver og legg på.

  6. 6

    Høvle asparges i tynne skiver med mandolin eller ostehøvel. Legg i kaldt vann.

  7. 7

    Stek pizza i pizzaovn for best resultat – eller bruk pizzastål eller stein på grill. Topp pizza med skivet avokado og laks, høvlet asparges, litt salat, finhakket gressløk og dill. Nyt!

Del denne oppskriften: