
Hvit pizza med crème fraîche, brie og laks
Middels•40 min min
Ingredienser
Antall porsjoner
Poolish
-
175 gpizzamel type "0"
-
175 gkaldt vann
-
0.43 gfersk gjær
Hoveddeig
-
351 gpizzamel type "00"
-
41 gHolli Mølle Emmer mel
-
18 gsurdeigsblanding f.eks Caputo surdeig Criscito di Casa
-
0.15 gfersk gjær
-
214 gkaldt vann
-
18 gsalt
-
8 grødvinseddik
På toppen
-
300 g
-
2 stk
-
200 grøkelaks i skiver
-
6 stkasparges
-
2 stkavokado
-
150 gsmåbladet salat
-
1 pottefersk dill
-
1 pottefersk gressløk
Slik gjør du det
Pizzadeig
-
1
Start med poolish: Rør gjæren ut i vannet i en bolle og tilsett så melet. Rør til alt mel er absorbert av vannet og røren har fått grøtkonsistens. Ha over folie eller sett lokk på bollen. La den hvile på benken i 12 timer. Sett den så i kjøleskap for å kjøles ned før den tilsettes i hoveddeigen.
-
2
Hoveddeig: Ha mel i en bolle, smuldre over gjæren og tilsett poolish. Start eltingen og tilsett ¾ deler av vannet litt og litt om gangen. Deigen skal absorbere alt før du har i nytt. Elte deigen i 15 minutter.
-
3
Ha i salt og siste del av vannet. Elt deigen videre i 5 minutter og tilsett til slutt rødvinseddiken. La deigen hvile 2 timer i romtemperatur og deretter heve videre i kjøleskap i 48 timer.
-
4
Del deigen i 4 ballemner og la ligge 8 timer i romtemperatur i hevekasse med lokk (en tildekket bolle/kasse fungerer også) før du baker ut pizzaene.
-
5
Trykk ut pizzaemner og smør de med crème fraîche. Del brie i skiver og legg på.
-
6
Høvle asparges i tynne skiver med mandolin eller ostehøvel. Legg i kaldt vann.
-
7
Stek pizza i pizzaovn for best resultat – eller bruk pizzastål eller stein på grill. Topp pizza med skivet avokado og laks, høvlet asparges, litt salat, finhakket gressløk og dill. Nyt!