Quesadilla med grillet kylling og karamellisert løk
Enkel•45 min min
Ingredienser
Antall porsjoner
-
1 pakketortillalefse
-
400 gkyllinglår (uten bein) eller kyllingbryst
-
1 ss
-
1 pakke
Guacamole|
-
2 stkavokado
-
1 tslimesaft
-
½ tssalt
-
½ tspepper
-
1 sshakket jalapenos
-
1 tstabasco (smak til)
Karamellisert løk
-
2 stkløk i tynne skiver
-
1 tssukker
-
4 sseplesidereddik
-
2 sssursøt saus
-
2 bokserfinhakket hermetisk ananas
-
½ tssalt
-
½ tspepper
Tilbehør
-
1 pakke
-
1 stklime i båter
-
3 stkfinkuttet vårløk
-
1 pottekoriander
Slik gjør du det
-
1
Dersom du har en grill tilgjengelig, så kan du grille kyllingen. Hvis ikke kan du bruke ovn som du varmer opp til 240 °C.
-
2
Mens du venter på at ovnen skal bli varm kan du begynne på den karamelliserte løken. Ha løkskivene i en varm stekepanne med litt nøytral olje. Dryss over sukker, salt og pepper, og stek dette noen minutter til blandingen har fått en gyllenbrun farge. Tilsett eddik og la det koke inn. Ta pannen av platen, og tilsett sursøt saus og ananas. Smak til med salt og pepper.
-
3
Ha salt og pepper på begge sider av kyllingen, og legg den i en ildfast form. Kyllinglår blir gjennomstekt på ca. 9-11 minutter i ovnen, mens brystet kan steke i ca. 10-14 minutter, avhengig av størrelse. Når kyllingen er ferdig bør den hvile like lenge som tiden den stod i ovnen. Ha smør i formen og bland det sammen med kraften fra kyllingen (dette er til pensling).
-
4
Mens kyllingen hviler lager vi guacamole. Del avokadoen og skrap ut kjøttet i en bolle eller morter. Tilsett resten av ingrediensene og bland dette sammen. Har du en stavmikser kan du fint bruke den, men i så fall vender du inn kuttet jalapeños helt på slutten med en skje.
-
5
Når kyllingen har hvilt ferdig skjærer du den i tynne skiver. Legg ut lefsene, og fordel den karamelliserte løken utover det hele. Fordel kylling skivene på den ene halvdelen og strø over revet ost. Fold lefsene over slik at det blir en halvmåne. Pensle overflaten med det smeltede smøret som er igjen i den ildfaste formen.
-
6
Ha to og to lefser om gangen i en medium varm panne og stek på 2-3 minutter på hver side. Husk å pensle den andre siden med smør, mens lefsene stekes. Skjær i passe stykker og server med limebåter, lettrømme, vårløk og koriander.