Skip to main content

Kyllingfilet med kremet grønnkål

Enkel
20min

Med kesam forvandler du grønnkål til et deilig kremet tilbehør som passer perfekt til stekt, saftig kylling.

3.9
(109)
Next ImageKyllingfilet med kremet grønnkål

Ingredienser

Antall porsjoner

Ingredienser

4 stk
kyllingfilet
0.5 ts
salt
0.25 ts
pepper

Kremet grønnkål

200 g
grønnkål
1 stk
hvitløksfedd
0.5 dl
hønsebuljongterning
0.5 dl
vann
0.25 ts
salt
0.25 ts
muskatnøtt

Fremgangsmåte

  1. Del kyllingfiletene på langs. Krydre med salt og pepper og stek filetene gylne i smør i en stekepanne, 2-3 minutter på hver side.

  2. Legg kyllingen til side, og stek tomatene i stekefettet.

  3. Finsnitt grønnkål og finhakk hvitløk. Fres i smør til mykt, ca. 2 minutter. Hell på kraft (buljong blandet i vann) og la småkoke et par minutter under lokk. Vend med kesam.

    Tips

    Tilsett litt ekstra fløte, crème fraîche eller revet parmesan om du ønsker en fyldigere saus.

  4. Smak til med muskat, salt og pepper. Server til kylling og stekte tomater.

Trykk for å vurdere oppskriften

Tips

Kremet grønnkål er også godt til fisk eller grillet kjøtt.

Hev smaken med våre produkter

Flere fristende oppskrifter