Kyllingfilet med brokkolisalat

Kyllingfilet med brokkolisalat

0
21
Enkel30 min
En deilig sunn brokkolisalat med knasende nøtter og søte tranebær er perfekt tilbehør til kylling. En enkel, men supergod hverdagsrett.

Ingredienser

Antall porsjoner

Brokkolisalat

  • 1 stk
    brokkoli
  • ½ ts
    salt
  • ½ stk
    rødløk
  • 4 ss
    persille (kan sløyfes)
  • 4 ss
    hasselnøtter
  • 1 stk
    eple
  • 4 ss
    tørkede ferske tranebær
  • 2 ss
    hvitvinseddik
  • 1 ss
    honning
  • 1 ss
    olivenolje
  • 4 ss

Slik gjør du det

  1. 1

    Krydre kyllingfilet med salt og pepper og stek i en panne med smør, ca. 5 minutter på hver side eller til gjennomstekt.

    Tips

    Har du store tykke kyllingfileter, kan det være lurt å brune dem raskt i pannen og så ettersteke dem i ovnen på 200°C til de har en kjernetemperatur på 70-72°C og er akkurat gjennomstekt.

  2. 2

    Del brokkoli i små buketter. Skrell stilken, del i to og skjær tynne skiver. Kok brokkoli i lettsaltet vann, 1-2 minutter. Hell av vannet og skyll i iskaldt vann.

  3. 3

    Finhakk rødløk og persille, og grovhakk nøtter. Del eple i biter, og bland med tranebær og brokkoli.

  4. 4

    Visp sammen eddik, honning og olje. Vend med brokkolisalaten og smak til med salt og pepper. Server til kyllingfilet med kesam på siden.

Tips

Denne brokkolisalaten er en god vegetarlunsj i seg selv eller godt tilbehør til alle typer kjøtt.

Del denne oppskriften: