Kyllingfilet med brokkolisalat

Kyllingfilet med brokkolisalat

Kommentarer 0
  • Enkel
  • 30 min
En deilig sunn brokkolisalat med knasende nøtter og søte tranebær er perfekt tilbehør til kylling. En enkel, men supergod hverdagsrett.

Antall porsjoner

Ingredienser

4 stk kyllingfileter
½ ts salt
½ ts pepper
2 ss TINE Meierismør

Brokkolisalat

1 stk brokkoli
½ ts salt
½ stk rødløk
4 ss persille (kan sløyfes)
4 ss hasselnøtter
1 stk eple
4 ss tørkede ferske tranebær
2 ss hvitvinseddik
1 ss honning
1 ss olivenolje
4 ss Kesam® Mager Naturell

Slik gjør du det

    1. Krydre kyllingfilet med salt og pepper og stek i en panne med smør, ca. 5 minutter på hver side eller til gjennomstekt.
      Tips!

      Har du store tykke kyllingfileter, kan det være lurt å brune dem raskt i pannen og så ettersteke dem i ovnen på 200°C til de har en kjernetemperatur på 70-72°C og er akkurat gjennomstekt.

    2. Del brokkoli i små buketter. Skrell stilken, del i to og skjær tynne skiver. Kok brokkoli i lettsaltet vann, 1-2 minutter. Hell av vannet og skyll i iskaldt vann.
    3. Finhakk rødløk og persille, og grovhakk nøtter. Del eple i biter, og bland med tranebær og brokkoli.
    4. Visp sammen eddik, honning og olje. Vend med brokkolisalaten og smak til med salt og pepper. Server til kyllingfilet med kesam på siden.
Tips!

Denne brokkolisalaten er en god vegetarlunsj i seg selv eller godt tilbehør til alle typer kjøtt.

Kommentar

Kommentarer

Det er mye kjærlighet i god mat