Håndkle og blad
Kyllingfilet med brokkolisalat
(2020)

Kyllingfilet med brokkolisalat

  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

En deilig sunn brokkolisalat med knasende nøtter og søte tranebær er perfekt tilbehør til kylling. En enkel, men supergod hverdagsrett.

Håndkle

Ingredienser

Antall porsjoner

4 stkkyllingfileter
½ tssalt
½ tspepper
2 ssTINE Meierismør

Brokkolisalat

1 stkbrokkoli
½ tssalt
½ stkrødløk
4 sspersille (kan sløyfes)
4 sshasselnøtter
1 stkeple
4 sstørkede tranebær
2 sshvitvinseddik
1 sshonning
1 ssolivenolje
4 ssKesam® Mager Naturell 300 g
BladBlad

Slik gjør du det

    1. Krydre kyllingfilet med salt og pepper og stek i en panne med smør, ca. 5 minutter på hver side eller til gjennomstekt.
      Blått hjerte
      Tips!

      Har du store tykke kyllingfileter, kan det være lurt å brune dem raskt i pannen og så ettersteke dem i ovnen på 200°C til de har en kjernetemperatur på 70-72°C og er akkurat gjennomstekt.

    2. Del brokkoli i små buketter. Skrell stilken, del i to og skjær tynne skiver. Kok brokkoli i lettsaltet vann, 1-2 minutter. Hell av vannet og skyll i iskaldt vann.
    3. Finhakk rødløk og persille, og grovhakk nøtter. Del eple i biter, og bland med tranebær og brokkoli.
    4. Visp sammen eddik, honning og olje. Vend med brokkolisalaten og smak til med salt og pepper. Server til kyllingfilet med kesam på siden.
Blått hjerte
Tips!

Denne brokkolisalaten er en god vegetarlunsj i seg selv eller godt tilbehør til alle typer kjøtt.

kommentar

Kommentarer

HåndkleBlått hjerteKjærlighet i god mat