
Kyllingfilet med brokkolisalat
Enkel•30 min min
En deilig sunn brokkolisalat med knasende nøtter og søte tranebær er perfekt tilbehør til kylling. En enkel, men supergod hverdagsrett.
Ingredienser
Antall porsjoner
-
4 stkkyllingfileter
-
½ tssalt
-
½ tspepper
-
2 ss
Brokkolisalat
-
1 stkbrokkoli
-
½ tssalt
-
½ stkrødløk
-
4 sspersille (kan sløyfes)
-
4 sshasselnøtter
-
1 stkeple
-
4 sstørkede ferske tranebær
-
2 sshvitvinseddik
-
1 sshonning
-
1 ssolivenolje
-
4 ss
Slik gjør du det
-
1
Krydre kyllingfilet med salt og pepper og stek i en panne med smør, ca. 5 minutter på hver side eller til gjennomstekt.
Tips
Har du store tykke kyllingfileter, kan det være lurt å brune dem raskt i pannen og så ettersteke dem i ovnen på 200°C til de har en kjernetemperatur på 70-72°C og er akkurat gjennomstekt.
-
2
Del brokkoli i små buketter. Skrell stilken, del i to og skjær tynne skiver. Kok brokkoli i lettsaltet vann, 1-2 minutter. Hell av vannet og skyll i iskaldt vann.
-
3
Finhakk rødløk og persille, og grovhakk nøtter. Del eple i biter, og bland med tranebær og brokkoli.
-
4
Visp sammen eddik, honning og olje. Vend med brokkolisalaten og smak til med salt og pepper. Server til kyllingfilet med kesam på siden.