Oppskrift på Kyllingfilet med brokkolisalat
0

Kyllingfilet med brokkolisalat

(15)
  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

En deilig sunn brokkolisalat med knasende nøtter og søte tranebær er perfekt tilbehør til kylling. En enkel, men supergod hverdagsrett.

Antall porsjoner

Ingredienser

4 stkkyllingfileter
½ tssalt
½ tspepper
2 ssTINE Meierismør

Brokkolisalat

1 stkbrokkoli
½ tssalt
½ stkrødløk
4 sspersille (kan sløyfes)
4 sshasselnøtter
1 stkeple
4 sstørkede tranebær
2 sshvitvinseddik
1 sshonning
1 ssolivenolje
4 ssKesam® Mager Naturell 300 g

Slik gjør du det

    1. Krydre kyllingfilet med salt og pepper og stek i en panne med smør, ca. 5 minutter på hver side eller til gjennomstekt.

      Tips:

      Har du store tykke kyllingfileter, kan det være lurt å brune dem raskt i pannen og så ettersteke dem i ovnen på 200°C til de har en kjernetemperatur på 70-72°C og er akkurat gjennomstekt.

    2. Del brokkoli i små buketter. Skrell stilken, del i to og skjær tynne skiver. Kok brokkoli i lettsaltet vann, 1-2 minutter. Hell av vannet og skyll i iskaldt vann.
    3. Finhakk rødløk og persille, og grovhakk nøtter. Del eple i biter, og bland med tranebær og brokkoli.
    4. Visp sammen eddik, honning og olje. Vend med brokkolisalaten og smak til med salt og pepper. Server til kyllingfilet med kesam på siden.

Tips:

Denne brokkolisalaten er en god vegetarlunsj i seg selv eller godt tilbehør til alle typer kjøtt.

Kommentarer