Skip to main content

Kyllingfilet med brokkolisalat

Enkel
30min

En deilig sunn brokkolisalat med knasende nøtter og søte tranebær er perfekt tilbehør til kylling. En enkel, men supergod hverdagsrett.

3.9
(27)
Next ImageKyllingfilet med brokkolisalat

Ingredienser

Antall porsjoner

Ingredienser

4 stk
kyllingfilet
0.5 ts
salt
0.5 ts
pepper

Brokkolisalat

1 stk
brokkoli
0.5 ts
salt
0.5 stk
rødløk
4 ss
persille (kan sløyfes)
4 ss
hasselnøtter
1 stk
eple
4 ss
tørkede ferske tranebær
2 ss
hvitvinseddik
1 ss
honning
1 ss
olivenolje

Fremgangsmåte

  1. Krydre kyllingfilet med salt og pepper og stek i en panne med smør, ca. 5 minutter på hver side eller til gjennomstekt.

    Tips

    Har du store tykke kyllingfileter, kan det være lurt å brune dem raskt i pannen og så ettersteke dem i ovnen på 200°C til de har en kjernetemperatur på 70-72°C og er akkurat gjennomstekt.

  2. Del brokkoli i små buketter. Skrell stilken, del i to og skjær tynne skiver. Kok brokkoli i lettsaltet vann, 1-2 minutter. Hell av vannet og skyll i iskaldt vann.

  3. Finhakk rødløk og persille, og grovhakk nøtter. Del eple i biter, og bland med tranebær og brokkoli.

  4. Visp sammen eddik, honning og olje. Vend med brokkolisalaten og smak til med salt og pepper. Server til kyllingfilet med kesam på siden.

Trykk for å vurdere oppskriften

Tips

Denne brokkolisalaten er en god vegetarlunsj i seg selv eller godt tilbehør til alle typer kjøtt.

Hev smaken med våre produkter

Flere fristende oppskrifter