Spicy nakkekoteletter med baba ganoush

Spicy nakkekoteletter med baba ganoush

Kommentarer 2
  • Enkel
  • 75 min
Baba ganoush er en augberginedipp som ligner på hummus, og er nydelig til grillede nakkekoteletter, spesielt denne godt krydrete varianten.

Ingredienser

Antall porsjoner

1 ss korianderfrø
1 ts hel spisskummen
2 stk hvitløksfedd
½ stk rød chili
1 ts finrevet ingefærrot
2 ss soyasaus
4 ss TINE Yoghurt Naturell
4 stk nakkekoteletter
1 stk sitron

BABA GANOUSH

1 stk aubergine
2 ss TINE Lettrømme 18 %
1 ts sesamolje
2 stk hvitløksfedd
½ stk sitron
¼ ts malt spisskummen
1 ss olivenolje
½ ts salt

Slik gjør du det

    1. Knus korianderfrø og spisskummen med hvitløk i en morter. Finhakk chili og bland med hvitløksmosen, finrevet ingefær, soyasaus og yoghurt. Vend kotelettene i marinaden, og la marinere i minimum 30 minutter.
      Tips!

      Legg gjerne nakkekotelettene med marinaden i en pose, da får den bedre effekt. Rist litt på posen innimellom.

    2. Stikk noen hull i auberginen med en gaffel og svi skallet over direkte varme på grillen til det er sort, 10-15 minutter. Vend ofte slik at den blir jevnt stekt.
    3. Legg auberginen i en aluminiumsform og la stå på indirekte varme under lokk til den er myk, 20-25 minutter. Avkjøl, del i to og skrap ut den myke innmaten.
    4. Mos med en gaffel og rør inn rømme, sesamolje, most hvitløk, saften fra sitron og spisskummen. Lag dippen så grov eller jevn du liker, bruk gjerne stavmikser eller blender. Ha dippen i en serveringsbolle og drypp over olivenolje.
    5. Grill kotelettene på høy, direkte varme til gylne på begge sider, 5-6 minutter til sammen. La hvile på indirekte varme til akkurat gjennomstekt. Server med baba ganoush og sitron. Det er også godt med en frisk salat til.
Tips!

Baba ganoush er en god dipp til grillmat generelt, men kan også være hovedingrediensen i et pitabrød med salat.

Julegaven til deg selv eller noen du er glad i

Kommentar

Kommentarer

  • Malin

    6 måneder siden
    Kan man steke disse på panne

    Kommenter  (1)

    • Annicken , Kokk og kundekonsulent

      6 måneder siden
      Du kan steke kotelettene på pannen istedenfor om du ønsker det, Malin :) God matlaging!

      Kommenter  (0)


Det er mye kjærlighet i god mat