
Spicy nakkekoteletter med baba ganoush
Enkel•75 min min
Ingredienser
Antall porsjoner
-
1 sskorianderfrø
-
1 tshel spisskummen
-
2 stkhvitløksfedd
-
½ stkrød chili
-
1 tsfinrevet ingefærrot
-
2 sssoyasaus
-
4 ss
-
4 stknakkekoteletter
-
1 stksitron
BABA GANOUSH
-
1 stkaubergine
-
2 ss
-
1 tssesamolje
-
2 stkhvitløksfedd
-
½ stksitron
-
¼ tsmalt spisskummen
-
1 ssolivenolje
-
½ tssalt
Slik gjør du det
-
1
Knus korianderfrø og spisskummen med hvitløk i en morter. Finhakk chili og bland med hvitløksmosen, finrevet ingefær, soyasaus og yoghurt. Vend kotelettene i marinaden, og la marinere i minimum 30 minutter.
Tips
Legg gjerne nakkekotelettene med marinaden i en pose, da får den bedre effekt. Rist litt på posen innimellom.
-
2
Stikk noen hull i auberginen med en gaffel og svi skallet over direkte varme på grillen til det er sort, 10-15 minutter. Vend ofte slik at den blir jevnt stekt.
-
3
Legg auberginen i en aluminiumsform og la stå på indirekte varme under lokk til den er myk, 20-25 minutter. Avkjøl, del i to og skrap ut den myke innmaten.
-
4
Mos med en gaffel og rør inn rømme, sesamolje, most hvitløk, saften fra sitron og spisskummen. Lag dippen så grov eller jevn du liker, bruk gjerne stavmikser eller blender. Ha dippen i en serveringsbolle og drypp over olivenolje.
-
5
Grill kotelettene på høy, direkte varme til gylne på begge sider, 5-6 minutter til sammen. La hvile på indirekte varme til akkurat gjennomstekt. Server med baba ganoush og sitron. Det er også godt med en frisk salat til.