Reinsdyrstek med smørdampede rotgrønnsaker
Enkel•150 min min
Ingredienser
Antall porsjoner
Kjøtt og sjysaus
-
1 ⅕ kgsurret reinsdyrstek
-
1 sseinebær
-
1 tssalt
-
½ tspepper
-
1 sstørket timian
-
2 dlvann
-
100 g
Smørdampede grønnsaker
-
2 stkgulrøtter
-
¼ stkkålrot
-
1 stkpersillerot
-
3 ss
-
2 dlvann
-
½ tssalt
-
½ tspepper
Sellerirotmos
-
1 stksellerirot
-
100 g
-
½ tssalt
-
½ tspepper
Slik gjør du det
-
1
Sett ovnen på 100 °C. Knus einebær og gni steken med einebær, salt, pepper og timian. Sett et steketermometer i den tykkeste delen av kjøttet og stek i ovnen til kjøttet har en kjernetemperatur på 62 °C, 1,5-2 timer.
-
2
Skrell og del gulrøtter, kålrot og persillerot i terninger. Ha i en kjele med smør, vann, salt og pepper og kok møre, ca. 10 minutter.
-
3
Skrell og del sellerirot i biter. Kok mør i lettsaltet vann, ca. 15 minutter. Hell av vannet og mos med smør til en glatt puré. Smak til med salt og pepper.
Tips
Du kan også gjerne servere kokte poteter til, og heller ha sellerirot sammen med de smørdampede rotgrønnsakene.
-
4
La kjøttet hvile i 20 minutter. Varm en panne med smør og brun kjøttet gyllent raskt på alle sider. Legg til side og ha i vann og stekesjyen fra formen og la småkoke mens du skraper opp restene i pannen med en tresleiv. Visp inn kaldt smør rett før servering.