Håndkle og blad
Reinsdyrstek med smørdampede rotgrønnsaker
(44)

Reinsdyrstek med smørdampede rotgrønnsaker

 • Utførelse

  Enkel
 • Tid

Reinsdyrstek er en klassisk reinsdyrrett som er enkel å lage og lett å servere til mange. Med smørdampede grønnsaker og sellerirotmos vil du garantert imponere gjestene.

Håndkle

Ingredienser

Antall porsjoner

Kjøtt og sjysaus

1 ⅕ kgsurret reinsdyrstek
1 sseinebær
1 tssalt
½ tspepper
1 sstørket timian
2 dlvann
100 gTINE Meierismør

Smørdampede grønnsaker

2 stkgulrøtter
¼ stkkålrot
1 stkpersillerot
3 ssTINE Meierismør
2 dlvann
½ tssalt
½ tspepper

Sellerirotmos

1 stksellerirot
100 gTINE Meierismør
½ tssalt
½ tspepper
BladBlad

Slik gjør du det

  1. Sett ovnen på 100 °C. Knus einebær og gni steken med einebær, salt, pepper og timian. Sett et steketermometer i den tykkeste delen av kjøttet og stek i ovnen til kjøttet har en kjernetemperatur på 62 °C, 1,5-2 timer.
  2. Skrell og del gulrøtter, kålrot og persillerot i terninger. Ha i en kjele med smør, vann, salt og pepper og kok møre, ca. 10 minutter.
  3. Skrell og del sellerirot i biter. Kok mør i lettsaltet vann, ca. 15 minutter. Hell av vannet og mos med smør til en glatt puré. Smak til med salt og pepper.
   Blått hjerte
   Tips!

   Du kan også gjerne servere kokte poteter til, og heller ha sellerirot sammen med de smørdampede rotgrønnsakene.

  4. La kjøttet hvile i 20 minutter. Varm en panne med smør og brun kjøttet gyllent raskt på alle sider. Legg til side og ha i vann og stekesjyen fra formen og la småkoke mens du skraper opp restene i pannen med en tresleiv. Visp inn kaldt smør rett før servering.
Blått hjerte
Tips!

Det er lurt å bruke et presist steketermometer når du steker større stykker kjøtt sånn som en hel stek. Tykkelsen på steken vil påvirke steketiden. Kjernetemperaturen på reinsdyrstek bør være mellom 62-65 °C.

kommentar

Kommentarer

HåndkleBlått hjerteKjærlighet i god mat