Reinsdyrstek med smørdampede rotgrønnsaker

(4)
 • Utførelse

  Enkel
 • Tid

Reinsdyrstek er en klassisk reinsdyrrett som er enkel å lage og lett å servere til mange. Med smørdampede grønnsaker og sellerirotmos vil du garantert imponere gjestene.

Antall porsjoner

Ingredienser

Kjøtt og sjysaus

1 ⅕ kgsurret reinsdyrstek
1 sseinebær
1 tssalt
½ tspepper
1 sstørket timian
2 dlvann
100 gTINE Meierismør

Smørdampede grønnsaker

2 stkgulrøtter
¼ stkkålrot
1 stkpersillerot
3 ssTINE Meierismør
2 dlvann
½ tssalt
½ tspepper

Sellerirotmos

1 stksellerirot
100 gTINE Meierismør
½ tssalt
½ tspepper
 Les kommentarer (0) Legg i handleliste

Slik gjør du det

  1. Sett ovnen på 100 °C. Knus einebær og gni steken med einebær, salt, pepper og timian. Sett et steketermometer i den tykkeste delen av kjøttet og stek i ovnen til kjøttet har en kjernetemperatur på 62 °C, 1,5-2 timer.
  2. Skrell og del gulrøtter, kålrot og persillerot i terninger. Ha i en kjele med smør, vann, salt og pepper og kok møre, ca. 10 minutter.
  3. Skrell og del sellerirot i biter. Kok mør i lettsaltet vann, ca. 15 minutter. Hell av vannet og mos med smør til en glatt puré. Smak til med salt og pepper.

   Tips:

   Du kan også gjerne servere kokte poteter til, og heller ha sellerirot sammen med de smørdampede rotgrønnsakene.

  4. La kjøttet hvile i 20 minutter. Varm en panne med smør og brun kjøttet gyllent raskt på alle sider. Legg til side og ha i vann og stekesjyen fra formen og la småkoke mens du skraper opp restene i pannen med en tresleiv. Visp inn kaldt smør rett før servering.

Tips:

Det er lurt å bruke et presist steketermometer når du steker større stykker kjøtt sånn som en hel stek. Tykkelsen på steken vil påvirke steketiden. Kjernetemperaturen på reinsdyrstek bør være mellom 62-65 °C.

Kommentarer

  Legg til kommentar