Klubb og duppe

Klubb og duppe

8
  • Middels
  • 60 min
Raspeball, potetball, klubb, komle eller kompe. Tradisjon og favorittmiddag hos mange. Her er oppskriften du trenger!

Ingredienser

3 l vann
3 ts salt

Klubb

750 g poteter
350 g kokte poteter
200 g byggmel
1 ½ ts salt

Duppe:

100 g TINE Meierismør
2 dl Tinemelk® Helmelk 3,5 % fett
100 g TINE Prim Original
100 g TINE Gudbrandsdalsost Original
3 ss sukker
2 ts eddik

Tilbehør

400 g bacon eller flesk
2 dl tyttebærsyltetøy

Slik gjør du det

    1. Kok opp vann og salt.
  1. Klubb

    1. Vask,skrell og riv de rå potetene. Dryss på litt mel så de ikke blir mørke. Mos de kokte potetene. Tilsett salt og resten av melet, og bland alt godt sammen.
    2. Form avlange boller med en vætet spiseskje, eller hendene, og kok ballene ca. 1/2 time eller til de er gjennomkokte.
      Tips

      Raspeballene smaker ekstra godt om de kokes i kraft.

  2. Duppe:

    1. Bland smør, prim, melk, sukker og ost i en kjele og kok det til det er en jevn saus. Vil du ha den surere, kan du smake sausen til med litt eddik. Er fargen for lys, hjelper det med et par dråper sukkerkulør.
    2. Stek bacon eller flesk og server rykende varm klubb og duppe med godt tyttebærsyltetøy.

Kommentarer

  • Brede

    13 dager siden
    Går det greit å fryse klubben for å bruke den siden?

     (0)

    • Marit , Kokk og Kundekonsulent

      8 dager siden
      Det går fin fint, Brede! :)

       (0)


Det er mye kjærlighet i god mat