Klubb og duppe

Klubb og duppe

Kommentarer 5
  • Middels
  • 60 min
Raspeball, potetball, klubb, komle eller kompe. Tradisjon og favorittmiddag hos mange. Her er oppskriften du trenger!

Ingredienser

Antall porsjoner

3 l vann
3 ts salt

Klubb

750 g poteter
350 g kokte poteter
200 g byggmel
1 ½ ts salt

Duppe:

100 g TINE Meierismør
2 dl Tinemelk® Helmelk 3,5 % fett
100 g TINE Prim Original
100 g TINE Gudbrandsdalsost Original
3 ss sukker
2 ts eddik

Tilbehør

400 g bacon eller flesk
2 dl tyttebærsyltetøy

Slik gjør du det

    1. Kok opp vann og salt.
  1. Klubb

    1. Vask,skrell og riv de rå potetene. Dryss på litt mel så de ikke blir mørke. Mos de kokte potetene. Tilsett salt og resten av melet, og bland alt godt sammen.
    2. Form avlange boller med en vætet spiseskje, eller hendene, og kok ballene ca. 1/2 time eller til de er gjennomkokte.
      Tips!

      Raspeballene smaker ekstra godt om de kokes i kraft.

  2. Duppe:

    1. Bland smør, prim, melk, sukker og ost i en kjele og kok det til det er en jevn saus. Vil du ha den surere, kan du smake sausen til med litt eddik. Er fargen for lys, hjelper det med et par dråper sukkerkulør.
    2. Stek bacon eller flesk og server rykende varm klubb og duppe med godt tyttebærsyltetøy.

Julegaven til deg selv eller noen du er glad i

Kommentar

Kommentarer

  • Trude marie aagesen

    2 år siden
    Den klubben og duppen var kjempegod,men enda har dere ikke rettet på oppskriften. Syns når dere legger ut oppskrift bør det stå i riktig rekkefølge. vi var 6 damer som i samarbeid lagde mat,ble enige om det var den beste klubb og duppe vi hadde smakt. Mvh Trude Marie. ??

    Kommenter  (0)

    • Annicken Rønning Stenmark, Kokk og kundekonsulent

      2 år siden
      Hei Trude, så flott at alle syns det var den beste klubb og duppe dere hadde smak:) Vi har oppdatert oppskriften, men vil gå inn å gjøre det igjen så det forhåpentligvis blir synlig for alle sammen. Takk for tilbakemeldingen din.

      Kommenter  (0)


  • Sagbakk

    2 år siden
    Nå har jeg laget klubb og dupp i mange år, så jeg har ingen problem med å forstå fremgangsmåten. For andre så kunne det kanskje vært ok om dere hadde byttet om på 1 og 2 ? 1: vask, skrell og riv ..... 2. form avlange boller...

    Kommenter  (10)


  • Trude Aagesen

    3 år siden
    Hei ,jeg skjønner ikke helt fremgangsmåten her. Form avlange boller?

    Kommenter  (6)

    • Joacim Skjellerud, Matfaglig digitalredaktør

      3 år siden
      Hei Trude, Her har det skjedd en teknisk feil i våre systemer. Denne oppskriften er ikke ment at skal ligge tilgjengelig på våre sider. Vi kommer til å fjerne denne oppskriften fra våre nettsider frem til vi har et nytt bilde og til oppskriften er godt testet.

      Kommenter  (2)


Det er mye kjærlighet i god mat