Skip to main content

Klubb og duppe

Middels
1t

Raspeball, potetball, klubb, komle eller kompe. Tradisjon og favorittmiddag hos mange. Her er oppskriften du trenger!

3.9
(161)
Next ImageKlubb og duppe

Ingredienser

Antall porsjoner

Ingredienser

3 l
vann
3 ts
salt

Klubb

750 g
rå potet
350 g
kokte potet
200 g
byggmel
1.5 ts
salt

Duppe:

100 g
3 ss
sukker
2 ts
eddik

Tilbehør

400 g
bacon eller flesk
2 dl
tyttebærsyltetøy

Fremgangsmåte

  1. Kok opp vann og salt.

Klubb

  1. Vask,skrell og riv de rå potetene. Dryss på litt mel så de ikke blir mørke. Mos de kokte potetene. Tilsett salt og resten av melet, og bland alt godt sammen.

  2. Form avlange boller med en vætet spiseskje, eller hendene, og kok ballene ca. 1/2 time eller til de er gjennomkokte.

    Tips

    Raspeballene smaker ekstra godt om de kokes i kraft.

Duppe:

  1. Bland smør, prim, melk, sukker og ost i en kjele og kok det til det er en jevn saus. Vil du ha den surere, kan du smake sausen til med litt eddik. Er fargen for lys, hjelper det med et par dråper sukkerkulør.

  2. Stek bacon eller flesk og server rykende varm klubb og duppe med godt tyttebærsyltetøy.

Trykk for å vurdere oppskriften

Hev smaken med våre produkter