placeholder image
5

Klubb og duppe

(17)
  • Utførelse

    Middels
  • Tid

Raspeball, potetball, klubb, komle eller kompe. Tradisjon og favorittmiddag hos mange. Her er oppskriften du trenger!

Antall porsjoner

Ingredienser

3 lvann
3 tssalt

Klubb

750 gpoteter
350 gkokte poteter
200 gbyggmel
1 ½ tssalt

Duppe:

100 gTINE Meierismør
2 dlTinemelk® Helmelk 3,5 % fett
100 gTINE Prim Original
100 gTINE Gudbrandsdalsost Original
3 sssukker
2 tseddik

Tilbehør

400 gbacon eller flesk
2 dltyttebærsyltetøy

Slik gjør du det

    1. Kok opp vann og salt.
  • Klubb

    1. Vask,skrell og riv de rå potetene. Dryss på litt mel så de ikke blir mørke. Mos de kokte potetene. Tilsett salt og resten av melet, og bland alt godt sammen.
    2. Form avlange boller med en vætet spiseskje, eller hendene, og kok ballene ca. 1/2 time eller til de er gjennomkokte.

      Tips:

      Raspeballene smaker ekstra godt om de kokes i kraft.

  • Duppe:

    1. Bland smør, prim, melk, sukker og ost i en kjele og kok det til det er en jevn saus. Vil du ha den surere, kan du smake sausen til med litt eddik. Er fargen for lys, hjelper det med et par dråper sukkerkulør.
    2. Stek bacon eller flesk og server rykende varm klubb og duppe med godt tyttebærsyltetøy.

Kommentarer