Klubb og duppe
Middels•60 min min
Raspeball, potetball, klubb, komle eller kompe. Tradisjon og favorittmiddag hos mange. Her er oppskriften du trenger!
Ingredienser
Antall porsjoner
-
3 lvann
-
3 tssalt
Klubb
-
750 grå poteter
-
350 gkokte poteter
-
200 gbyggmel
-
1 ½ tssalt
Duppe:
-
100 g
-
2 dl
-
100 g
-
100 g
-
3 sssukker
-
2 tseddik
Tilbehør
-
400 gbacon eller flesk
-
2 dltyttebærsyltetøy
Slik gjør du det
-
1
Kok opp vann og salt.
Klubb
-
2
Vask,skrell og riv de rå potetene. Dryss på litt mel så de ikke blir mørke. Mos de kokte potetene. Tilsett salt og resten av melet, og bland alt godt sammen.
-
3
Form avlange boller med en vætet spiseskje, eller hendene, og kok ballene ca. 1/2 time eller til de er gjennomkokte.
Tips
Raspeballene smaker ekstra godt om de kokes i kraft.
Duppe:
-
4
Bland smør, prim, melk, sukker og ost i en kjele og kok det til det er en jevn saus. Vil du ha den surere, kan du smake sausen til med litt eddik. Er fargen for lys, hjelper det med et par dråper sukkerkulør.
-
5
Stek bacon eller flesk og server rykende varm klubb og duppe med godt tyttebærsyltetøy.