Hjorteterrin med bacon

Hjorteterrin med bacon

2
  • Enkel
  • 45 min
En god terrin kan nytes både varm og kald, med poteter eller brød til. Denne er laget på hjortekjøtt og medisterfarse og smaker godt til både frokost, middag og kvelds.

Ingredienser

125 g TINE Kremgo® Naturell
¼ ts revet muskat
1 ts salt
½ ts pepper
2 dl finhakket aromasjampinjonger
1 ss TINE Meierismør
500 g kvernet hjortekjøtt
150 g medisterdeig
2 ss finhakket frisk rosmarin
6 stk baconskiver
1 ts TINE Meierismør til smøring av form

Serveringsforslag

1 pose salatblanding
8 skiver rugbrød
1 ss TINE Meierismør
8 skiver syltede rødbeter
8 stk sylteagurk

Slik gjør du det

    1. Sett ovnen på 180 °C. Fres soppen i smør i en stekepanne på høy varme i ca. 5 minutter. Bland kremost, muskat, salt og pepper, og vend inn stekt sopp, kvernet hjortekjøtt, kjøttdeig av svin og hakket rosmarin. Bland godt.
    2. Smør en terrinform eller brødform med smør og press kjøttblandingen i. Legg skiver med bacon på toppen og dekk med lokk eller aluminiumsfolie. Stek i 30 minutter i vannbad.
      Tips

      Vannbad betyr at du setter formen i en større langpanne og fyller langpannen med vann slik at det står halvveis opp på formen. Dette bidrar til økt fuktighet i ovnen og et saftigere resultat.

    3. Fjern lokket og sjekk om terrinen er fast. Stek eventuelt 5-10 minutter til. Fjern lokket og sett øverst i ovnen og stek til bacon er gyllen. Bruk eventuelt grillelementene om nødvendig
    4. Del terrinen i skiver og server med grønn salat, rugbrød, smør, syltede rødbeter og sylteagurk.
Tips

En terrin smaker best om den får avkjøle seg og ligge til «modning» i kjøleskapet til dagen etter. Da får smakene utvikle seg.

Kommentarer

  • Frode

    1 år siden
    I oppskriften står der kvernet hjortekjøtt og medisterdeig, i fremgangsmåten står der lammekjøtt og kjøttdeig av svin - så hva skal det være i tillegg til hjorten???

     (0)

    • Annicken , Kokk og kundekonsulent

      1 år siden
      Hei Frode,

      Takk for at du er oppmerksom :) Vi har nå endret det til hjortekjøtt og fjernet lam som var feil.

      God matlaging!

       (0)


Det er mye kjærlighet i god mat