Håndkle og blad
Hjorteterrin med bacon
(11)

Hjorteterrin med bacon

  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

En god terrin kan nytes både varm og kald, med poteter eller brød til. Denne er laget på hjortekjøtt og medisterfarse og smaker godt til både frokost, middag og kvelds.

Håndkle

Ingredienser

Antall porsjoner

125 gTINE Kremgo’® Naturell
¼ tsrevet muskat
1 tssalt
½ tspepper
2 dlfinhakket aromasjampinjonger
1 ssTINE Meierismør
500 gkvernet hjortekjøtt
150 gmedisterdeig
2 ssfinhakket frisk rosmarin
6 stkbaconskiver
1 tsTINE Meierismør til smøring av form

Serveringsforslag

1 posesalatblanding
8 skiverrugbrød
1 ssTINE Meierismør
8 skiversyltede rødbeter
8 stksylteagurk
BladBlad

Slik gjør du det

    1. Sett ovnen på 180 °C. Fres soppen i smør i en stekepanne på høy varme i ca. 5 minutter. Bland kremost, muskat, salt og pepper, og vend inn stekt sopp, kvernet hjortekjøtt, kjøttdeig av svin og hakket rosmarin. Bland godt.
    2. Smør en terrinform eller brødform med smør og press kjøttblandingen i. Legg skiver med bacon på toppen og dekk med lokk eller aluminiumsfolie. Stek i 30 minutter i vannbad.
      Blått hjerte
      Tips!

      Vannbad betyr at du setter formen i en større langpanne og fyller langpannen med vann slik at det står halvveis opp på formen. Dette bidrar til økt fuktighet i ovnen og et saftigere resultat.

    3. Fjern lokket og sjekk om terrinen er fast. Stek eventuelt 5-10 minutter til. Fjern lokket og sett øverst i ovnen og stek til bacon er gyllen. Bruk eventuelt grillelementene om nødvendig
    4. Del terrinen i skiver og server med grønn salat, rugbrød, smør, syltede rødbeter og sylteagurk.
Blått hjerte
Tips!

En terrin smaker best om den får avkjøle seg og ligge til «modning» i kjøleskapet til dagen etter. Da får smakene utvikle seg.

kommentar

Kommentarer

HåndkleBlått hjerteKjærlighet i god mat