Hjorteterrin med bacon
Enkel•45 min min
Ingredienser
Antall porsjoner
-
125 g
-
¼ tsrevet muskat
-
1 tssalt
-
½ tspepper
-
2 dlfinhakket aromasopp
-
1 ss
-
500 gkvernet hjortekjøtt
-
150 gmedisterdeig
-
2 ssfinhakket frisk rosmarin
-
6 stkbaconskiver
-
1 tsTINE® Meierismør til smøring av form
Serveringsforslag
-
1 posesalatblanding
-
8 skiverrugbrød
-
1 ss
-
8 skiversyltede rødbeter
-
8 stksylteagurk
Slik gjør du det
-
1
Sett ovnen på 180 °C. Fres soppen i smør i en stekepanne på høy varme i ca. 5 minutter. Bland kremost, muskat, salt og pepper, og vend inn stekt sopp, kvernet hjortekjøtt, kjøttdeig av svin og hakket rosmarin. Bland godt.
-
2
Smør en terrinform eller brødform med smør og press kjøttblandingen i. Legg skiver med bacon på toppen og dekk med lokk eller aluminiumsfolie. Stek i 30 minutter i vannbad.
Tips
Vannbad betyr at du setter formen i en større langpanne og fyller langpannen med vann slik at det står halvveis opp på formen. Dette bidrar til økt fuktighet i ovnen og et saftigere resultat.
-
3
Fjern lokket og sjekk om terrinen er fast. Stek eventuelt 5-10 minutter til. Fjern lokket og sett øverst i ovnen og stek til bacon er gyllen. Bruk eventuelt grillelementene om nødvendig
-
4
Del terrinen i skiver og server med grønn salat, rugbrød, smør, syltede rødbeter og sylteagurk.