Biffwok med appelsinsaus
Enkel•25 min min
Med en wokpanne lager du raskt god hverdagsmat. Råvarene varmebehandles på høy varme, og beholder både saftighet og tyggemotstand. Frisk appelsinsaus gir retten en spennende vri.
Ingredienser
Antall porsjoner
-
1 dlappelsinjuice
-
3 sssoyasaus
-
1 ssappelsinskall , finstrimlet
-
1 ssingefær , finrevet
-
250 gnudler , ukokt
-
1 ssolje til steking
-
400 gbiffstrimler
-
1 stkhvitløksfedd , finhakket
-
3 stkgulrøtter , i skiver
-
2 stkvårløk , i tynne skiver
-
5 dlkinakål , finstrimlet
-
1 sssesamfrø
Slik gjør du det
-
1
Kok opp appelsinjuice, soyasaus, appelsinskall og ingefær i en liten gryte, og la det småkoke på svak varme i 10 minutter. Ta gryta av varmen.
-
2
Kok nudler etter anvisning på pakken. Sil av vannet, og sett til side.
Tips
Det kan være lurt å skylle nudlene raskt i kaldt vann for å stoppe kokingen, før de igjen varmes i woken rett før servering.
-
3
Varm en wokpanne eller stor stekepanne på høy varme, og ha i olje. Fres kjøtt og hvitløk i 2 minutter.
-
4
Tilsett gulrot og vårløk, og fres videre i 2 minutter. Vend inn kinakål og sesamfrø, og hell over appelsinsaus.
-
5
Tilsett nudler, og vend til alt er gjennomvarmt, ca. 2 minutter.