placeholder image
0

Biffwok med appelsinsaus

(9)
  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

Med en wokpanne lager du raskt god hverdagsmat. Råvarene varmebehandles på høy varme, og beholder både saftighet og tyggemotstand. Frisk appelsinsaus gir retten en spennende vri.

Antall porsjoner

Ingredienser

1 dlappelsinjuice
3 sssoyasaus
1 ssappelsinskall, finstrimlet
1 ssingefær, finrevet
250 gnudler, ukokt
1 ssolje til steking
400 gbiffstrimler
1 stkhvitløksfedd, finhakket
3 stkgulrøtter, i skiver
2 stkvårløk, i tynne skiver
5 dlkinakål, finstrimlet
1 sssesamfrø

Slik gjør du det

    1. Kok opp appelsinjuice, soyasaus, appelsinskall og ingefær i en liten gryte, og la det småkoke på svak varme i 10 minutter. Ta gryta av varmen.
    2. Kok nudler etter anvisning på pakken. Sil av vannet, og sett til side.

      Tips:

      Det kan være lurt å skylle nudlene raskt i kaldt vann for å stoppe kokingen, før de igjen varmes i woken rett før servering.

    3. Varm en wokpanne eller stor stekepanne på høy varme, og ha i olje. Fres kjøtt og hvitløk i 2 minutter.
    4. Tilsett gulrot og vårløk, og fres videre i 2 minutter. Vend inn kinakål og sesamfrø, og hell over appelsinsaus.
    5. Tilsett nudler, og vend til alt er gjennomvarmt, ca. 2 minutter.

Tips:

De fleste grønnsaker passer godt i en wok, så la gjerne barna velge ut noen andre favoritter som f.eks. sukkererter, minimais eller brokkoli.

Kommentarer