Skip to main content
TINE Kjøkken Logo

Biffwok med appelsinsaus

Enkel
25min

Med en wokpanne lager du raskt god hverdagsmat. Råvarene varmebehandles på høy varme, og beholder både saftighet og tyggemotstand. Frisk appelsinsaus gir retten en spennende vri.

4.4
(14)
Next ImageBiffwok med appelsinsaus

Ingredienser

Antall porsjoner

Ingredienser

1 dl
appelsinjuice
3 ss
soyasaus
1 ss
appelsinskall, finstrimlet
1 ss
ingefær, finrevet
250 g
nudler, ukokt
1 ss
olje til steking
400 g
biffstrimler
1 stk
hvitløksfedd, finhakket
3 stk
gulrot, i skiver
2 stk
vårløk, i tynne skiver
5 dl
kinakål, finstrimlet
1 ss
sesamfrø

Fremgangsmåte

  1. Kok opp appelsinjuice, soyasaus, appelsinskall og ingefær i en liten gryte, og la det småkoke på svak varme i 10 minutter. Ta gryta av varmen.

  2. Kok nudler etter anvisning på pakken. Sil av vannet, og sett til side.

    Tips

    Det kan være lurt å skylle nudlene raskt i kaldt vann for å stoppe kokingen, før de igjen varmes i woken rett før servering.

  3. Varm en wokpanne eller stor stekepanne på høy varme, og ha i olje. Fres kjøtt og hvitløk i 2 minutter.

  4. Tilsett gulrot og vårløk, og fres videre i 2 minutter. Vend inn kinakål og sesamfrø, og hell over appelsinsaus.

  5. Tilsett nudler, og vend til alt er gjennomvarmt, ca. 2 minutter.

Trykk for å vurdere oppskriften

Tips

De fleste grønnsaker passer godt i en wok, så la gjerne barna velge ut noen andre favoritter som f.eks. sukkererter, minimais eller brokkoli.

Flere fristende oppskrifter