Biffwok med appelsinsaus

Biffwok med appelsinsaus

Kommentarer 0
  • Enkel
  • 25 min
Med en wokpanne lager du raskt god hverdagsmat. Råvarene varmebehandles på høy varme, og beholder både saftighet og tyggemotstand. Frisk appelsinsaus gir retten en spennende vri.

Ingredienser

Antall porsjoner

1 dl appelsinjuice
3 ss soyasaus
1 ss appelsinskall , finstrimlet
1 ss ingefær , finrevet
250 g nudler , ukokt
1 ss olje til steking
400 g biffstrimler
1 stk hvitløksfedd , finhakket
3 stk gulrøtter , i skiver
2 stk vårløk , i tynne skiver
5 dl kinakål , finstrimlet
1 ss sesamfrø

Slik gjør du det

    1. Kok opp appelsinjuice, soyasaus, appelsinskall og ingefær i en liten gryte, og la det småkoke på svak varme i 10 minutter. Ta gryta av varmen.
    2. Kok nudler etter anvisning på pakken. Sil av vannet, og sett til side.
      Tips!

      Det kan være lurt å skylle nudlene raskt i kaldt vann for å stoppe kokingen, før de igjen varmes i woken rett før servering.

    3. Varm en wokpanne eller stor stekepanne på høy varme, og ha i olje. Fres kjøtt og hvitløk i 2 minutter.
    4. Tilsett gulrot og vårløk, og fres videre i 2 minutter. Vend inn kinakål og sesamfrø, og hell over appelsinsaus.
    5. Tilsett nudler, og vend til alt er gjennomvarmt, ca. 2 minutter.
Tips!

De fleste grønnsaker passer godt i en wok, så la gjerne barna velge ut noen andre favoritter som f.eks. sukkererter, minimais eller brokkoli.

Julegaven til deg selv eller noen du er glad i

Kommentar

Kommentarer

Det er mye kjærlighet i god mat