Stekt laks med ferskpotet og nykål
En laksemiddag full av herlige smaker. Med nykål i fløte og pestopoteter er dette en fiskemiddag hele familien vil like.
Middels•25 min•4 personer
Ingredienser
Stekt laks:
- 600 g SALMA
- 1 ts salt
- 0.25 ts nykvernet pepper
- 3 ss TINE® Meierismør
Nykål:
- 1 stykk ( 1 hode ) nykål
- 2 skive TINE® Meierismør
- 1 dl TINE® Matfløte
Ferskpotet:
- 800 g kokte nypotet
- 50 g pesto, , (1 lite glass)
Slik gjør du
1
Skjær fisken i porsjonsstykker og stek dem smør i stekepanne. La fisken få en fin stekeskorpe og la den ettersteke ved svak varme. La den bli knapt gjennomstekt.
Nykål:
1
Kutt kålen i båter og kok den knapt mør i lettsaltet vann. Hell av vannet. Surr kålen i litt smør i panne. Slå over litt matfløte og rør det i kålen.
Ferskpotet:
1
Kok potetene og damp dem. Ha pesto over potetene og vend den godt inn.
Ved servering:
1
Anrett kålen på tallerken, fisken oppå og potetene ved siden av. Pynt gjerne med sitronbåter og litt gressløk.