Skip to main content

Stekt laks med ferskpotet og nykål

Middels
25min

En laksemiddag full av herlige smaker. Med nykål i fløte og pestopoteter er dette en fiskemiddag hele familien vil like.

3.8
(18)
Next ImageStekt laks med ferskpotet og nykål

Ingredienser

Antall porsjoner

4

Stekt laks:

600 g
SALMA
1 ts
salt
0.25 ts
nykvernet pepper

Nykål:

1 stk
( 1 hode ) nykål

Ferskpotet:

800 g
kokte nypotet
50 g
pesto, (1 lite glass)

Fremgangsmåte

  1. Skjær fisken i porsjonsstykker og stek dem smør i stekepanne. La fisken få en fin stekeskorpe og la den ettersteke ved svak varme. La den bli knapt gjennomstekt.

Nykål:

  1. Kutt kålen i båter og kok den knapt mør i lettsaltet vann. Hell av vannet. Surr kålen i litt smør i panne. Slå over litt matfløte og rør det i kålen.

Ferskpotet:

  1. Kok potetene og damp dem. Ha pesto over potetene og vend den godt inn.

Ved servering:

  1. Anrett kålen på tallerken, fisken oppå og potetene ved siden av. Pynt gjerne med sitronbåter og litt gressløk.

Trykk for å vurdere oppskriften

Hev smaken med våre produkter