Stekt laks med ferskpotet og nykål
Middels•25 min min
En laksemiddag full av herlige smaker. Med nykål i fløte og pestopoteter er dette en fiskemiddag hele familien vil like.
Ingredienser
Antall porsjoner
Stekt laks:
-
600 gSALMA
-
1 tssalt
-
¼ tsnykvernet pepper
-
3 ss
Nykål:
-
1 stk( 1 hode ) nykål
-
2 skiver
-
1 dl
Ferskpotet:
-
800 gkokte nypoteter
-
50 gpesto , (1 lite glass)
Slik gjør du det
-
1
Skjær fisken i porsjonsstykker og stek dem smør i stekepanne. La fisken få en fin stekeskorpe og la den ettersteke ved svak varme. La den bli knapt gjennomstekt.
Nykål:
-
2
Kutt kålen i båter og kok den knapt mør i lettsaltet vann. Hell av vannet. Surr kålen i litt smør i panne. Slå over litt matfløte og rør det i kålen.
Ferskpotet:
-
3
Kok potetene og damp dem. Ha pesto over potetene og vend den godt inn.
Ved servering:
-
4
Anrett kålen på tallerken, fisken oppå og potetene ved siden av. Pynt gjerne med sitronbåter og litt gressløk.