CD 2008 nr 32
0

Stekt laks med ferskpotet og nykål

(4)
  • Utførelse

    Middels
  • Tid

En laksemiddag full av herlige smaker. Med nykål i fløte og pestopoteter er dette en fiskemiddag hele familien vil like.

Antall porsjoner

4

Ingredienser

Stekt laks:

600 gSALMA
1 tssalt
¼ tsnykvernet pepper
3 ssTINE Meierismør

Nykål:

1 stk( 1 hode ) nykål
2 skiverTINE Meierismør
1 dlTINE Matfløte

Ferskpotet:

800 gkokte nypoteter
50 gpesto, (1 lite glass)

Slik gjør du det

  • Stekt laks:

    1. Skjær fisken i porsjonsstykker og stek dem smør i stekepanne. La fisken få en fin stekeskorpe og la den ettersteke ved svak varme. La den bli knapt gjennomstekt.
  • Nykål:

    1. Kutt kålen i båter og kok den knapt mør i lettsaltet vann. Hell av vannet. Surr kålen i litt smør i panne. Slå over litt matfløte og rør det i kålen.
  • Ferskpotet:

    1. Kok potetene og damp dem. Ha pesto over potetene og vend den godt inn.
  • Ved servering:

    1. Anrett kålen på tallerken, fisken oppå og potetene ved siden av. Pynt gjerne med sitronbåter og litt gressløk.

Kommentarer