Stekt laks med ferskpotet og nykål

Stekt laks med ferskpotet og nykål

0
16
Middels25 min
En laksemiddag full av herlige smaker. Med nykål i fløte og pestopoteter er dette en fiskemiddag hele familien vil like.

Ingredienser

Antall porsjoner

Stekt laks:

Nykål:

Ferskpotet:

  • 800 g
    kokte nypoteter
  • 50 g
    pesto , (1 lite glass)

Slik gjør du det

  1. 1

    Skjær fisken i porsjonsstykker og stek dem smør i stekepanne. La fisken få en fin stekeskorpe og la den ettersteke ved svak varme. La den bli knapt gjennomstekt.

Nykål:

  1. 2

    Kutt kålen i båter og kok den knapt mør i lettsaltet vann. Hell av vannet. Surr kålen i litt smør i panne. Slå over litt matfløte og rør det i kålen.

Ferskpotet:

  1. 3

    Kok potetene og damp dem. Ha pesto over potetene og vend den godt inn.

Ved servering:

  1. 4

    Anrett kålen på tallerken, fisken oppå og potetene ved siden av. Pynt gjerne med sitronbåter og litt gressløk.

Del denne oppskriften: