Stekt laks med ferskpotet og nykål

Stekt laks med ferskpotet og nykål

Kommentarer 0
  • Middels
  • 25 min
En laksemiddag full av herlige smaker. Med nykål i fløte og pestopoteter er dette en fiskemiddag hele familien vil like.

Ingredienser

Antall porsjoner

Stekt laks:

600 g SALMA
1 ts salt
¼ ts nykvernet pepper
3 ss TINE Meierismør

Nykål:

1 stk ( 1 hode ) nykål
2 skiver TINE Meierismør
1 dl TINE Matfløte

Ferskpotet:

800 g kokte nypoteter
50 g pesto , (1 lite glass)

Slik gjør du det

    1. Skjær fisken i porsjonsstykker og stek dem smør i stekepanne. La fisken få en fin stekeskorpe og la den ettersteke ved svak varme. La den bli knapt gjennomstekt.
  1. Nykål:

    1. Kutt kålen i båter og kok den knapt mør i lettsaltet vann. Hell av vannet. Surr kålen i litt smør i panne. Slå over litt matfløte og rør det i kålen.
  2. Ferskpotet:

    1. Kok potetene og damp dem. Ha pesto over potetene og vend den godt inn.
  3. Ved servering:

    1. Anrett kålen på tallerken, fisken oppå og potetene ved siden av. Pynt gjerne med sitronbåter og litt gressløk.

Julegaven til deg selv eller noen du er glad i

Kommentar

Kommentarer

Det er mye kjærlighet i god mat