Håndkle og blad
Stekt laks med ferskpotet og nykål
(66)

Stekt laks med ferskpotet og nykål

  • Utførelse

    Middels
  • Tid

En laksemiddag full av herlige smaker. Med nykål i fløte og pestopoteter er dette en fiskemiddag hele familien vil like.

Håndkle

Ingredienser

Antall porsjoner

4

Stekt laks:

600 gSALMA
1 tssalt
¼ tsnykvernet pepper
3 ssTINE Meierismør

Nykål:

1 stk( 1 hode ) nykål
2 skiverTINE Meierismør
1 dlTINE Matfløte

Ferskpotet:

800 gkokte nypoteter
50 gpesto, (1 lite glass)
BladBlad

Slik gjør du det

    1. Skjær fisken i porsjonsstykker og stek dem smør i stekepanne. La fisken få en fin stekeskorpe og la den ettersteke ved svak varme. La den bli knapt gjennomstekt.
    1. Kutt kålen i båter og kok den knapt mør i lettsaltet vann. Hell av vannet. Surr kålen i litt smør i panne. Slå over litt matfløte og rør det i kålen.
    1. Kok potetene og damp dem. Ha pesto over potetene og vend den godt inn.
    1. Anrett kålen på tallerken, fisken oppå og potetene ved siden av. Pynt gjerne med sitronbåter og litt gressløk.
kommentar

Kommentarer

HåndkleBlått hjerteKjærlighet i god mat