Laks med fennikel og urter
Enkel•30 min min
Oppskrift på laks med fennikel og urter er en enkel og spennende middag i hverdagen eller på en søndag. Urteblandingen består blant annet av pinjekjerner, koriander og sitron. Dryss litt nyrensede reker over middagen og server med rømmedressing.
Ingredienser
Antall porsjoner
Laks
-
600 gSALMA eller annen skinn- og benfri laksefilet
-
1 stkfennikel
-
1 tssalt
Urtedekke
-
50 gpinjekjerner
-
1 pottefrisk koriander
-
2 ss
-
1 tsnypresset sitronsaft
-
¼ tssalt
-
¼ tspepper
Rømmesaus
-
3 dl
-
2 tsnypresset sitronsaft
-
½ tssalt
-
¼ tspepper
Tilbehør
-
200 grensede reker
-
400 gpasta
Slik gjør du det
-
1
Del fiskefileten i porsjonsbiter og legg dem i smurt ildfast form sammen med fennikel.
-
2
Støt pinjekjernene og urtene i en morter eller blender. Bland i smør, sitron og salt til det blir en smørbar røre.
-
3
Legg litt av røren på hver bit laks. Stek midt i ovnen ved 180 °C i 10-12 minutter.
-
4
Ta retten ut av ovnen og fordel reker oppå. Dersom du ønsker at rekene skal være litt varme, legg dem i ovnen sammen med fisken mot slutten av steketiden.
-
5
Bland rømme, sitron, salt og pepper til en dressing. Server den til lakseretten.
-
6
Kok opp rikelig med lettsaltet vann i en mellomstor gryte, og kok pasta etter anvisningen på pakken.