Laks med fennikel og urter

Laks med fennikel og urter

0
31
Enkel30 min
Oppskrift på laks med fennikel og urter er en enkel og spennende middag i hverdagen eller på en søndag. Urteblandingen består blant annet av pinjekjerner, koriander og sitron. Dryss litt nyrensede reker over middagen og server med rømmedressing.

Ingredienser

Antall porsjoner

Laks

  • 600 g
    SALMA eller annen skinn- og benfri laksefilet
  • 1 stk
    fennikel
  • 1 ts
    salt

Urtedekke

  • 50 g
    pinjekjerner
  • 1 potte
    frisk koriander
  • 2 ss
  • 1 ts
    nypresset sitronsaft
  • ¼ ts
    salt
  • ¼ ts
    pepper

Rømmesaus

Tilbehør

  • 200 g
    rensede reker
  • 400 g
    pasta

Slik gjør du det

  1. 1

    Del fiskefileten i porsjonsbiter og legg dem i smurt ildfast form sammen med fennikel.

  2. 2

    Støt pinjekjernene og urtene i en morter eller blender. Bland i smør, sitron og salt til det blir en smørbar røre.

  3. 3

    Legg litt av røren på hver bit laks. Stek midt i ovnen ved 180 °C i 10-12 minutter.

  4. 4

    Ta retten ut av ovnen og fordel reker oppå. Dersom du ønsker at rekene skal være litt varme, legg dem i ovnen sammen med fisken mot slutten av steketiden.

  5. 5

    Bland rømme, sitron, salt og pepper til en dressing. Server den til lakseretten.

  6. 6

    Kok opp rikelig med lettsaltet vann i en mellomstor gryte, og kok pasta etter anvisningen på pakken.

Tips

Ønsker du å bytte ut koriander, prøv heller basilikum eller persille.

Del denne oppskriften: