Laks med fennikel og urter
Oppskrift på laks med fennikel og urter er en enkel og spennende middag i hverdagen eller på en søndag. Urteblandingen består blant annet av pinjekjerner, koriander og sitron. Dryss litt nyrensede reker over middagen og server med rømmedressing.
Enkel•30 min•4 personer
Ingredienser
Laks
- 600 g SALMA, eller annen skinn- og benfri laksefilet
- 1 stykk fennikel
- 1 ts salt
Urtedekke
- 50 g pinjekjerner
- 1 potte frisk koriander
- 2 ss TINE® Meierismør
- 1 ts nypresset sitronsaft
- 0.25 ts salt
- 0.25 ts pepper
Rømmesaus
- 3 dl TINE® Lettrømme 17 %
- 2 ts nypresset sitronsaft
- 0.5 ts salt
- 0.25 ts pepper
Tilbehør
- 200 g rensede reker
- 400 g pasta
Slik gjør du
1
Del fiskefileten i porsjonsbiter og legg dem i smurt ildfast form sammen med fennikel.
2
Støt pinjekjernene og urtene i en morter eller blender. Bland i smør, sitron og salt til det blir en smørbar røre.
3
Legg litt av røren på hver bit laks. Stek midt i ovnen ved 180 °C i 10-12 minutter.
4
Ta retten ut av ovnen og fordel reker oppå. Dersom du ønsker at rekene skal være litt varme, legg dem i ovnen sammen med fisken mot slutten av steketiden.
5
Bland rømme, sitron, salt og pepper til en dressing. Server den til lakseretten.
6
Kok opp rikelig med lettsaltet vann i en mellomstor gryte, og kok pasta etter anvisningen på pakken.
TipsØnsker du å bytte ut koriander, prøv heller basilikum eller persille.