Skip to main content

Laks med fennikel og urter

Enkel
30min

Oppskrift på laks med fennikel og urter er en enkel og spennende middag i hverdagen eller på en søndag. Urteblandingen består blant annet av pinjekjerner, koriander og sitron. Dryss litt nyrensede reker over middagen og server med rømmedressing.

3.7
(40)
Next ImageLaks med fennikel og urter

Ingredienser

Antall porsjoner

Laks

600 g
SALMA eller annen skinn- og benfri laksefilet
1 stk
fennikel
1 ts
salt

Urtedekke

50 g
pinjekjerner
1 potte
frisk koriander
1 ts
nypresset sitronsaft
0.25 ts
salt
0.25 ts
pepper

Rømmesaus

2 ts
nypresset sitronsaft
0.5 ts
salt
0.25 ts
pepper

Tilbehør

200 g
rensede reker
400 g
pasta

Fremgangsmåte

  1. Del fiskefileten i porsjonsbiter og legg dem i smurt ildfast form sammen med fennikel.

  2. Støt pinjekjernene og urtene i en morter eller blender. Bland i smør, sitron og salt til det blir en smørbar røre.

  3. Legg litt av røren på hver bit laks. Stek midt i ovnen ved 180 °C i 10-12 minutter.

  4. Ta retten ut av ovnen og fordel reker oppå. Dersom du ønsker at rekene skal være litt varme, legg dem i ovnen sammen med fisken mot slutten av steketiden.

  5. Bland rømme, sitron, salt og pepper til en dressing. Server den til lakseretten.

  6. Kok opp rikelig med lettsaltet vann i en mellomstor gryte, og kok pasta etter anvisningen på pakken.

Trykk for å vurdere oppskriften

Tips

Ønsker du å bytte ut koriander, prøv heller basilikum eller persille.

Hev smaken med våre produkter

Flere fristende oppskrifter