Laks med fennikel og urter

Laks med fennikel og urter

Kommentarer 0
  • Enkel
  • 30 min
Oppskrift på laks med fennikel og urter er en enkel og spennende middag i hverdagen eller på en søndag. Urteblandingen består blant annet av pinjekjerner, koriander og sitron. Dryss litt nyrensede reker over middagen og server med rømmedressing.

Ingredienser

Antall porsjoner

Laks

600 g SALMA eller annen skinn- og benfri laksefilet
1 stk fennikel
1 ts salt

Urtedekke

50 g pinjekjerner
1 potte frisk koriander
2 ss TINE Meierismør
1 ts nypresset sitronsaft
¼ ts salt
¼ ts pepper

Rømmesaus

3 dl TINE Lettrømme 18 %
2 ts nypresset sitronsaft
½ ts salt
¼ ts pepper

Tilbehør

200 g rensede reker
400 g pasta

Slik gjør du det

    1. Del fiskefileten i porsjonsbiter og legg dem i smurt ildfast form sammen med fennikel.
    2. Støt pinjekjernene og urtene i en morter eller blender. Bland i smør, sitron og salt til det blir en smørbar røre.
    3. Legg litt av røren på hver bit laks. Stek midt i ovnen ved 180 °C i 10-12 minutter.
    4. Ta retten ut av ovnen og fordel reker oppå. Dersom du ønsker at rekene skal være litt varme, legg dem i ovnen sammen med fisken mot slutten av steketiden.
    5. Bland rømme, sitron, salt og pepper til en dressing. Server den til lakseretten.
    6. Kok opp rikelig med lettsaltet vann i en mellomstor gryte, og kok pasta etter anvisningen på pakken.
Tips!

Ønsker du å bytte ut koriander, prøv heller basilikum eller persille.

Julegaven til deg selv eller noen du er glad i

Kommentar

Kommentarer

Det er mye kjærlighet i god mat