
Banh mi baguette med umamiaioli
Enkel•20 min min
Sett en fristende, asiatisk rett på lunsjmenyen. Banh mi er en vietnamesisk baguette full av gode smaker. Skikkelig godt påsmurt!
Ingredienser
Antall porsjoner
Syltet gulrot
-
100 ggulrøtter , strimlet
-
100 gsukker
-
100 ghvitvinseddik
-
300 gvann
Umamiaioli
-
300 gmajones
-
20 gsoyasaus
-
20 gsriracha
-
1 feddhvitløk , revet
Baguette
-
10 stkbaguetter
-
500 gferdig stekt kylling
-
250 g
-
200 grødkål , i strimler
-
35 gfrisk koriander
-
60 skiveragurk
-
60 skiverjalapenos
Slik gjør du det
Syltet gulrot
-
1
Bland sammen sukker, eddik og vann i en kjele og kok opp.
-
2
Tilsett fin strimlet gulrot og la trekke i varm lake i 10 minutter.
Umamiaioli
-
3
Bland sammen majones, soyasaus, srirachasaus og hvitløk i en bolle.
Baguette
-
4
Del baguettene i to.
-
5
Bre ut et tynt lag med umamiaioli på hver side av baguettene.
-
6
Topp den ene skiven med kylling, syltet gulrot, Jarlsberg®, rødkål, agurk, koriander og jalapeno. Legg toppen av baguetten oppå.