Bahn mi baguette

Banh mi baguette med umamiaioli

4
0
Enkel20 min
Sett en fristende, asiatisk rett  på lunsjmenyen. Banh mi er en vietnamesisk baguette full av gode smaker. Skikkelig godt påsmurt! 

Ingredienser

Antall porsjoner

Syltet gulrot

  • 100 g
    gulrøtter , strimlet
  • 100 g
    sukker
  • 100 g
    hvitvinseddik
  • 300 g
    vann

Umamiaioli

  • 300 g
    majones
  • 20 g
    soyasaus
  • 20 g
    sriracha
  • 1 fedd
    hvitløk , revet

Baguette

  • 10 stk
    baguetter
  • 500 g
    ferdig stekt kylling
  • 250 g
  • 200 g
    rødkål , i strimler
  • 35 g
    frisk koriander
  • 60 skiver
    agurk
  • 60 skiver
    jalapenos

Slik gjør du det

Syltet gulrot

  1. 1

    Bland sammen sukker, eddik og vann i en kjele og kok opp.

  2. 2

    Tilsett fin strimlet gulrot og la trekke i varm lake i 10 minutter.

Umamiaioli

  1. 3

    Bland sammen majones, soyasaus, srirachasaus og hvitløk i en bolle.

Baguette

  1. 4

    Del baguettene i to.

  2. 5

    Bre ut et tynt lag med umamiaioli på hver side av baguettene.

  3. 6

    Topp den ene skiven med kylling, syltet gulrot, Jarlsberg®, rødkål, agurk, koriander og jalapeno. Legg toppen av baguetten oppå.

Del denne oppskriften: