Skip to main content

Waldorfsalat

Enkel
15min

Waldorfsalat er et klassisk tilbehør til jul og nyttår. Vår oppskrift med kål, rømme, stangselleri, valnøtter, eple og druer gir en deilig kremet salat som passer godt til koldtbord, julefrokost, eller som tilbehør til til kalkun eller juleskinke.

3.7
(389)

Ingredienser

Antall porsjoner

Dressing

2 dl
TINE® Kremfløte. For laktosefri oppskrift, velg TINE® Laktosefri Kremfløte
2 ts
sukker
2 ss
sennep
1 dl
majones
1 dl
TINE® Lettrømme 17 %. For laktosefri Waldorfsalat, velg TINE ® Laktosefri Lettrømme 18 %
4 ts
sitronsaft

Waldorfsalat

140 g
ananas, tilsvarer en liten boks
2 stilk
stangselleri
200 g
hodekål
200 g
drue, gjerne blå
2 stk
syrlige eple
1 dl
valnøtter, ev. hasselnøtter

Fremgangsmåte

  1. Visp kremfløte lett og bland i sukker, sennep, majones, rømme og sitronsaft. Rør forsiktig sammen.

    Tips

    Har du ikke rømme tilgjengelig, så kan du bruke crème fraîche. Det er også vanlig å bruke en lik blanding av stivpisket krem og majones som dressing til denne lekre salaten.  

Waldorfsalat

  1. Skjær ananas og stangselleri i biter. Finsnitt kål, del druer i 2 og epler i terninger. Dynk gjerne eplene med litt sitronsaft, slik at de ikke blir brune. Grovhakk noe av valnøttene, men spar både noen druer, biter stangselleri og valnøtter til å ha som pynt på toppen.

  2. Vend inn dressingen og pynt med valnøtter, druer og gjerne litt av det grønne fra stangsellerien.

Trykk for å vurdere oppskriften

Tips

Du kan gjerne lage waldorfsalaten dagen før. 

Hev smaken med våre produkter

Flere fristende oppskrifter