Fluffy-pannekaker

Hkeems fy fluffy, fy, fy så fluffy, pannekaker

2
 • Enkel
 • 45 min
Se Hkeem lage fluffy japanske pannekaker. Japanske pannekaker er ekstra luftige. De er laget med marengs og er nesten som små suffleer stekt i panne.

Ingredienser

4 stk store egg
6 ss Tinemelk® Helmelk 3,5 % fett
1 dl hvetemel
1 ts bakepulver
1 ts vaniljesukker
4 ss sukker
1 ts TINE Meierismør til steking

Til servering

8 stk jordbær
6 ss lønnesirup

Slik gjør du det

  1. Skill egg. Visp eggeplomme med melk. Sikt i mel, bakepulver og vaniljesukker og vend forsiktig inn til akkurat blandet.
  2. Pisk eggehviter til mykt skum med en elektrisk visp. Sørg for at utstyret er helt rent for ellers blir ikke eggehviten stiv. Tilsett sukker gradvis mens vispen går. Pisk til en stiv marengs.
  3. Varm en stor non-stick stekepanne eller takke på medium varme. Fold marengsen forsiktig inn i eggeplomme-blandingen, gjør det gjerne i puljer og ikke rør for mye. Røren skal være ekstra luftig.
  4. Smør pannen godt med smør og legg skjeer med røre i pannen til små, men luftige pannekaker, 8-10 cm i diameter. Topp med mer røre etterhvert slik at du bygger pannekakene så høye som mulig, uten at de blir større i diameter.
  5. Snu når undersiden er gyllen (3-4 minutter), legg på et lokk og la de steke ferdige til gylne og satt (4-6 minutter).
  6. Det er viktig å justere ned temperaturen på platen eller sette stekepannen til side om du ser at pannekakene blir for raskt stekt på undersiden. Steketiden må være lang nok til at røren i midten får satt seg, uten at pannekakene blir brent.
  7. Server pannekakene med friske jordbær og lønnesirup.
   Tips!
   Server pannekakene med cottage cheese eller Kesam® om du har lyst på en litt sunnere topping.

Kommentarer

 • Thea

  4 dager siden
  Kan man putte banan og gresk yoghurt oppi disse? Banan for søtningen sin del også vil jeg ha de litt mer proteinrike så derfor gresk yoghurt.

   (0)

  • Marit , Kokk og Kundekonsulent

   2 dager siden
   Det syns jeg du skal teste ut, Thea! Høres ut som en sund og god versjon av disse pannekakene! Tenker bare at du kan bytte ut litt av melken med yoghurten, og passe på så ikke røren blir for tykk. :)

   Prøv deg frem og gi oss gjerne en tilbakemelding her på hvordan resultatet blir! :)

    (0)


Det er mye kjærlighet i god mat