Håndkle og blad
Risgrøt med kokos
(22)

Risgrøt med kokos

  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

Gi den klassiske risgrøten en tropisk vri med kokos og søt mango. Risengrynsgrøt hører jo ikke bare jula til.

Håndkle

Ingredienser

Antall porsjoner

1 dlgrøtris
2 dlvann
¼ tssalt
6 dlTinemelk® Lettmelk 1,2 % fett
1 dlkokosmasse

Topping

1 stkmango
2 sskokosflak
2 tslønnesirup
BladBlad

Slik gjør du det

    1. Ha grøtris, vann og salt i en kjele og kok opp. Kok under omrøring til vannet er fordampet/kokt inn, ca. 5 minutter.
    2. Hell i melk og kokosmasse og kok opp under omrøring. La småkoke under omrøring til tykk grøt, ca. 35 minutter. Rør ofte så grøten ikke brenner seg.
      Blått hjerte
      Tips!

      Du kan lage risgrøt uten å måtte røre. Sjekk ut oppskrift på Dynegrøt her.

    3. Skjær skallet av mangoen og skjær kjøttet fra steinen. Del i biter eller skiver og topp grøten med mango, kokosflak og sirup.
Blått hjerte
Tips!

Koketiden kommer an på hva slags grøtris du bruker. Bruker du hurtigris må du sjekke koketiden på pakken.

kommentar

Kommentarer

HåndkleBlått hjerteKjærlighet i god mat