Dynegrøt

Dynegrøt

0
15
Enkel10 min
Lag risengrynsgrøt uten all røringen ved å pakke den inn i dyna! Etter noen timer har du deilig fløyelsmyk og kremet ris-grøt.

Ingredienser

Antall porsjoner

Topping

  • 2 dl
    bær , f.eks. jordbær og blåbær
  • ½ ts
    malt kanel

Slik gjør du det

  1. 1

    Ha grøtris, vann og salt i en kjele og kok opp. Kok under omrøring til vannet er fordampet/kokt inn, ca. 5 minutter.

  2. 2

    Hell i melk og kok opp under omrøring. Ta gryten av varmen og sett på lokk. Pakk kjelen godt inn i en dyne eller et ullpledd og sett den i sengen, gjerne med en ekstra dyne over, i 3-4 timer.

  3. 3

    Server grøten med friske bær og et dryss kanel.

    Tips

    Har du ikke friske bær, er det også godt med syltetøy.

Tips

Risgrøt laget på denne måten, må ikke ta i bruk dyner, men kan også holdes varm ved å pakkes inn i avispapir og settes i kald ovn eller godgjøre seg i ovnen noen timer med lav varme på.

Del denne oppskriften: