Håndkle og blad
Dynegrøt
(1111)

Dynegrøt

  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

Lag risengrynsgrøt uten all røringen ved å pakke den inn i dyna! Etter noen timer har du deilig fløyelsmyk og kremet ris-grøt.

Håndkle

Ingredienser

Antall porsjoner

1 dlgrøtris
2 dlvann
¼ tssalt
5 dlTinemelk® Lettmelk 1,2 % fett

Topping

2 dlbær, f.eks. jordbær og blåbær
½ tsmalt kanel
BladBlad

Slik gjør du det

    1. Ha grøtris, vann og salt i en kjele og kok opp. Kok under omrøring til vannet er fordampet/kokt inn, ca. 5 minutter.
    2. Hell i melk og kok opp under omrøring. Ta gryten av varmen og sett på lokk. Pakk kjelen godt inn i en dyne eller et ullpledd og sett den i sengen, gjerne med en ekstra dyne over, i 3-4 timer.
    3. Server grøten med friske bær og et dryss kanel.
      Blått hjerte
      Tips!

      Har du ikke friske bær, er det også godt med syltetøy.

Blått hjerte
Tips!

Risgrøt laget på denne måten, må ikke ta i bruk dyner, men kan også holdes varm ved å pakkes inn i avispapir og settes i kald ovn eller godgjøre seg i ovnen noen timer med lav varme på.

kommentar

Kommentarer

HåndkleBlått hjerteKjærlighet i god mat