Dynegrøt

Dynegrøt

Kommentarer 0
  • Enkel
  • 10 min
Lag risengrynsgrøt uten all røringen ved å pakke den inn i dyna! Etter noen timer har du deilig fløyelsmyk og kremet ris-grøt.

Antall porsjoner

Ingredienser

1 dl grøtris
2 dl vann
¼ ts salt
5 dl Tinemelk® Lettmelk 1,2 % fett

Topping

2 dl bær , f.eks. jordbær og blåbær
½ ts malt kanel

Slik gjør du det

    1. Ha grøtris, vann og salt i en kjele og kok opp. Kok under omrøring til vannet er fordampet/kokt inn, ca. 5 minutter.
    2. Hell i melk og kok opp under omrøring. Ta gryten av varmen og sett på lokk. Pakk kjelen godt inn i en dyne eller et ullpledd og sett den i sengen, gjerne med en ekstra dyne over, i 3-4 timer.
    3. Server grøten med friske bær og et dryss kanel.
      Tips!

      Har du ikke friske bær, er det også godt med syltetøy.

Tips!

Risgrøt laget på denne måten, må ikke ta i bruk dyner, men kan også holdes varm ved å pakkes inn i avispapir og settes i kald ovn eller godgjøre seg i ovnen noen timer med lav varme på.

Julegaven til deg selv eller noen du er glad i

Kommentar

Kommentarer

Det er mye kjærlighet i god mat