Byggrynsgrøt med gulrot og nøtter
Enkel•40 min min
Bygg er en svært tradisjonsrik kornsort i Norge, som det blir veldig god grøt av. Like god på smak som den er næringsrik. Husk at byggryn skal ligge i vann over natten.
Ingredienser
Antall porsjoner
-
2 ½ dlbyggryn
-
1 l
-
2 tskanel
-
1 tskardemomme
-
4 dlTINE Økologisk Yoghurt Naturell
-
2 sshonning
TIL SERVERING
-
2 stkgulrøtter
-
4 sshasselnøtter
Slik gjør du det
-
1
Legg byggryn i kaldt vann over natten.
-
2
Kok opp byggryn med melk, kanel og kardemomme, og la småkoke i 40 minutter under stadig omrøring til en tykk grøt.
Tips
Du kan fint blande bløtlagte byggryn med melk og eller yoghurt og sette i kjøleskapet natten over. Da har du frokost med minimal innsats.
-
3
Rør inn yoghurt og honning og fordel i skåler.
-
4
Skrell og rasp gulrøtter og grovhakk hasselnøtter. Server grøten med raspet gulrot og hakkede nøtter og et dryss kanel.