Byggrynsgrøt med gulrot og nøtter

(1)
  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

Bygg er en svært tradisjonsrik kornsort i Norge, som det blir veldig god grøt av. Like god på smak som den er næringsrik. Husk at byggryn skal ligge i vann over natten.

Antall porsjoner

Ingredienser

2 ½ dlbyggryn
1 lTinemelk® Økologisk Helmelk 4,1 % fett
2 tskanel
1 tskardemomme
4 dlTINE Økologisk Yoghurt Naturell
2 sshonning

TIL SERVERING

2 stkgulrøtter
4 sshasselnøtter
 Les kommentarer (2) Legg i handleliste

Slik gjør du det

    1. Legg byggryn i kaldt vann over natten.
    2. Kok opp byggryn med melk, kanel og kardemomme, og la småkoke i 40 minutter under stadig omrøring til en tykk grøt.

      Tips:

      Du kan fint blande bløtlagte byggryn med melk og eller yoghurt og sette i kjøleskapet natten over. Da har du frokost med minimal innsats.

    3. Rør inn yoghurt og honning og fordel i skåler.
    4. Skrell og rasp gulrøtter og grovhakk hasselnøtter. Server grøten med raspet gulrot og hakkede nøtter og et dryss kanel.

Tips:

Rester av byggrynsgrøt blir god "riskrem" om du blander det med kremfløte pisket stiv med litt sukker. Server med bringebærsaus.

Kommentarer

  Legg til kommentar