Byggrynsgrøt med gulrot og nøtter

Byggrynsgrøt med gulrot og nøtter

Kommentarer 2
  • Enkel
  • 40 min
Bygg er en svært tradisjonsrik kornsort i Norge, som det blir veldig god grøt av. Like god på smak som den er næringsrik. Husk at byggryn skal ligge i vann over natten.

Ingredienser

Antall porsjoner

2 ½ dl byggryn
1 l Tinemelk® Økologisk Helmelk 4,1 % fett
2 ts kanel
1 ts kardemomme
4 dl TINE Økologisk Yoghurt Naturell
2 ss honning

TIL SERVERING

2 stk gulrøtter
4 ss hasselnøtter

Slik gjør du det

    1. Legg byggryn i kaldt vann over natten.
    2. Kok opp byggryn med melk, kanel og kardemomme, og la småkoke i 40 minutter under stadig omrøring til en tykk grøt.
      Tips!

      Du kan fint blande bløtlagte byggryn med melk og eller yoghurt og sette i kjøleskapet natten over. Da har du frokost med minimal innsats.

    3. Rør inn yoghurt og honning og fordel i skåler.
    4. Skrell og rasp gulrøtter og grovhakk hasselnøtter. Server grøten med raspet gulrot og hakkede nøtter og et dryss kanel.
Tips!

Rester av byggrynsgrøt blir god "riskrem" om du blander det med kremfløte pisket stiv med litt sukker. Server med bringebærsaus.

Kommentar

Kommentarer

  • Brita Reinert

    2 år siden
    Hei! Det står at vi skal legge byggrynene i vann, men hvor mye vann skal jeg bruke? Og, skal jeg sile av vannet før jeg koker grynene i melk?

    Kommenter  (0)

    • Annicken Rønning Stenmark, Kokk og kundekonsulent

      2 år siden
      Hei Brita, Legg bygggrynene i godt med vann så de har tilstrekklig med vann over natten. Hell eventuelt overføldig vann av før du koker grynene :) God fornøyelse!

      Kommenter  (0)


Det er mye kjærlighet i god mat