Håndkle og blad
Byggrynsgrøt med gulrot og nøtter
(22)

Byggrynsgrøt med gulrot og nøtter

  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

Bygg er en svært tradisjonsrik kornsort i Norge, som det blir veldig god grøt av. Like god på smak som den er næringsrik. Husk at byggryn skal ligge i vann over natten.

Håndkle

Ingredienser

Antall porsjoner

2 ½ dlbyggryn
1 lTinemelk® Økologisk Helmelk 4,1 % fett
2 tskanel
1 tskardemomme
4 dlTINE Økologisk Yoghurt Naturell
2 sshonning

TIL SERVERING

2 stkgulrøtter
4 sshasselnøtter
BladBlad

Slik gjør du det

    1. Legg byggryn i kaldt vann over natten.
    2. Kok opp byggryn med melk, kanel og kardemomme, og la småkoke i 40 minutter under stadig omrøring til en tykk grøt.
      Blått hjerte
      Tips!

      Du kan fint blande bløtlagte byggryn med melk og eller yoghurt og sette i kjøleskapet natten over. Da har du frokost med minimal innsats.

    3. Rør inn yoghurt og honning og fordel i skåler.
    4. Skrell og rasp gulrøtter og grovhakk hasselnøtter. Server grøten med raspet gulrot og hakkede nøtter og et dryss kanel.
Blått hjerte
Tips!

Rester av byggrynsgrøt blir god "riskrem" om du blander det med kremfløte pisket stiv med litt sukker. Server med bringebærsaus.

kommentar

Kommentarer

HåndkleBlått hjerteKjærlighet i god mat