Barnas beste julegrøt

(31)
  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

Tradisjonell risengrynsgrøt med sukker, kanel og smørøye smaker ikke bare godt til jul. Det er også fin lørdagsmat.

Antall porsjoner

Ingredienser

1 ½ dlrisgryn
4 dlvann
1 tsvaniljesukker
1 lTinemelk® Helmelk 3,5 % fett
1 tssalt

Tilbehør:

4 ssTINE Meierismør
4 sssukker
4 tsmalt kanel
6 dlferdigblandet solbærsaft

Slik gjør du det

    1. Kok risgryn i vann i ca. 10 minutter.
    2. Ha i vaniljesukker og spe ut risengrynsgrøten med melk. Kok videre til grøten er passe tykk. Smak til med salt.

      Tips:

      I stedet for vaniljesukker kan du legge i en vaniljestang som du fjerner før servering.

    3. Server risgrøten med smørøye, sukker og kanel, og et glass god rød saft til.

Tips:

Hvis du har mer risengrynsgrøt igjen, ta vare på restene og lag deilig riskrem neste dag.

Kommentarer

  Legg til kommentar