Barnas beste julegrøt

Barnas beste julegrøt

11
  • Enkel
  • 60 min
Tradisjonell risengrynsgrøt med sukker, kanel og smørøye smaker ikke bare godt til jul. Det er også fin lørdagsmat.

Ingredienser

1 ½ dl risgryn
4 dl vann
1 ts vaniljesukker
1 l Tinemelk® Helmelk 3,5 % fett
1 ts salt

Tilbehør:

4 ss TINE Meierismør
4 ss sukker
4 ts malt kanel
6 dl ferdigblandet solbærsaft

Slik gjør du det

    1. Kok risgryn i vann i ca. 10 minutter.
    2. Ha i vaniljesukker og spe ut risengrynsgrøten med melk. Kok videre til grøten er passe tykk. Smak til med salt.
      Tips

      I stedet for vaniljesukker kan du legge i en vaniljestang som du fjerner før servering.

    3. Server risgrøten med smørøye, sukker og kanel, og et glass god rød saft til.
Tips

Hvis du har mer risengrynsgrøt igjen, ta vare på restene og lag deilig riskrem neste dag.

Kommentarer

  • Carina

    9 dager siden
    Vet noen hva dette servise heter? Synes det er så pent!

     (0)


Det er mye kjærlighet i god mat