Barnas beste julegrøt

Barnas beste julegrøt

Kommentarer 10
  • Enkel
  • 60 min
Tradisjonell risengrynsgrøt med sukker, kanel og smørøye smaker ikke bare godt til jul. Det er også fin lørdagsmat.

Antall porsjoner

Ingredienser

1 ½ dl risgryn
4 dl vann
1 ts vaniljesukker
1 l Tinemelk® Helmelk 3,5 % fett
1 ts salt

Tilbehør:

4 ss TINE Meierismør
4 ss sukker
4 ts malt kanel
6 dl ferdigblandet solbærsaft

Slik gjør du det

    1. Kok risgryn i vann i ca. 10 minutter.
    2. Ha i vaniljesukker og spe ut risengrynsgrøten med melk. Kok videre til grøten er passe tykk. Smak til med salt.
      Tips!

      I stedet for vaniljesukker kan du legge i en vaniljestang som du fjerner før servering.

    3. Server risgrøten med smørøye, sukker og kanel, og et glass god rød saft til.
Tips!

Hvis du har mer risengrynsgrøt igjen, ta vare på restene og lag deilig riskrem neste dag.

Julegaven til deg selv eller noen du er glad i

Kommentar

Kommentarer

  • Gudrun

    1 år siden
    Hvor mye ferdiglaget grøt trenger jeg til 75 barn og 10 voksne

    Kommenter  (0)

    • Annicken , Kokk og kundekonsulent

      1 år siden
      Hei Gudrun,

      Til 75 barn og 10 voksne trenger du cirka 22 kg grøt :) God førjul!

      Kommenter  (0)


  • Jannicke Klausen

    2 år siden
    Ved å bytte ut til laktosefri melk blir den lettere i konsistensen. Bruker 9dl laktosefri tine h-melk og 1 dl laktosefri tine fløte til 4posjoner. Veldig godt! Pisk opp resten av fløten og lag riskrem med restene ;-)

    Kommenter  (0)

    • Annicken Rønning Stenmark, Kokk og kundekonsulent

      2 år siden
      Hei Jannicke, Takk for at du deler din måte å gjøre det på med oss! God jul :)

      Kommenter  (0)


  • Rachel

    5 år siden
    Hei, kan man bruke for eksempel jasminris istedenfor grøtris? Må vannmengden isåfall omgjøres?

    Kommenter  (6)

    • Kristine Mangerud, Webredaktør

      5 år siden
      Hei Rachel! Vi har ikke prøvd å lage julegrøt med jasminris, så det er vanskelig å uttale seg om det. Hvis du forsøkte, så skriv gjerne inn og fortell om din erfaring. Vi vil ønske deg et riktig godt nytt år!

      Kommenter  (0)


  • nimo

    6 år siden
    kan man ha sukker istedenfor vaniljesukker i denne oppskriften?

    Kommenter  (0)

    • Ane-Kamilla Eriksen, Matfaglig webredaktør

      6 år siden
      Hei Nimo. Du kan fint droppe vaniljesukker i risengrynsgrøten, dersom du ønsker det. Beklager at svaret kommer sent til deg. Håper du hadde en fin julefeiring!

      Kommenter  (0)


  • veronica

    6 år siden
    Går det an å bruke laktosefri lettmelk istedetfor helmelk i denne oppskriften?

    Kommenter  (1)

    • Ane-Kamilla Eriksen, Matfaglig webredaktør

      6 år siden
      Hei Veronica! Ja, du kan fint bruke laktosefri lettmelk i denne grøten. Ha en fortsatt fin dag!

      Kommenter  (4)


Det er mye kjærlighet i god mat