Barnas beste julegrøt

Barnas beste julegrøt

11
40
Enkel60 min
Tradisjonell risengrynsgrøt med sukker, kanel og smørøye smaker ikke bare godt til jul. Det er også fin lørdagsmat.

Ingredienser

Antall porsjoner

Tilbehør:

  • 4 ss
  • 4 ss
    sukker
  • 4 ts
    malt kanel
  • 6 dl
    ferdigblandet solbærsaft

Slik gjør du det

  1. 1

    Kok risgryn i vann i ca. 10 minutter.

  2. 2

    Ha i vaniljesukker og spe ut risengrynsgrøten med melk. Kok videre til grøten er passe tykk. Smak til med salt.

    Tips

    I stedet for vaniljesukker kan du legge i en vaniljestang som du fjerner før servering.

  3. 3

    Server risgrøten med smørøye, sukker og kanel, og et glass god rød saft til.

Tips

Hvis du har mer risengrynsgrøt igjen, ta vare på restene og lag deilig riskrem neste dag.

Del denne oppskriften: