Håndkle og blad
Barnas beste julegrøt
(3939)

Barnas beste julegrøt

  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

Tradisjonell risengrynsgrøt med sukker, kanel og smørøye smaker ikke bare godt til jul. Det er også fin lørdagsmat.

Håndkle

Ingredienser

Antall porsjoner

1 ½ dlrisgryn
4 dlvann
1 tsvaniljesukker
1 lTinemelk® Helmelk 3,5 % fett
1 tssalt

Tilbehør:

4 ssTINE Meierismør
4 sssukker
4 tsmalt kanel
6 dlferdigblandet solbærsaft
BladBlad

Slik gjør du det

    1. Kok risgryn i vann i ca. 10 minutter.
    2. Ha i vaniljesukker og spe ut risengrynsgrøten med melk. Kok videre til grøten er passe tykk. Smak til med salt.
      Blått hjerte
      Tips!

      I stedet for vaniljesukker kan du legge i en vaniljestang som du fjerner før servering.

    3. Server risgrøten med smørøye, sukker og kanel, og et glass god rød saft til.
Blått hjerte
Tips!

Hvis du har mer risengrynsgrøt igjen, ta vare på restene og lag deilig riskrem neste dag.

kommentar

Kommentarer

HåndkleBlått hjerteKjærlighet i god mat