Pølser i slåbrok
Fristende appetittvekkere servert på tapas-bordet, i cocktailselskapet eller kanskje som kosemat. Små cocktailpølser som er bakt inn i luftig gjærdeig.
Middels•1 t 15 min•10 personer
Ingredienser
Gjærdeig:
- 0.5 pakke gjær
- 100 g TINE® Meierismør, (smeltet)
- 2 dl TINE® Økologisk Lettmelk 1,2 % fett
- 1 stykk egg
- 1 ts salt
- 7 dl hvetemel, (ca.)
Fyll:
- 40 stykk cocktailpølse, (ca.)
- 3 ss sennep
- 100 g TINE® Norsk Cheddar, (evt. Jarlsberg)
Pensling og dryss:
- 1 stykk sammenvispet egg
- 3 ss revet TINE® Norsk Cheddar
Slik gjør du
1
Sett stekeovnen på 220 °C. Oppskriften gir ca. 40 pølser.
2
Smelt smøret og hell i melken. Rør gjæren ut med litt av den lunkne væsken i en bolle. Rør inn sammenvispet egg. Tilsett salt og mel. La deigen heve til dobbel størrelse.
3
Kjevle ut gjærdeigen til et rektangel, smør på sennep og del deigemnet opp i små kvadratiske ruter, 2 x 2 cm. Legg en pølse på hver deigbit og rull sammen. Legg pølsebitene på en smurt stekeplate med skjøten ned. Etterheves i 15 minutter.
4
Pensle med sammenvispet egg og dryss på revet ost. Stek pølsebitene midt i ovnen til de er gyllenbrune, i ca. 10 - 15 minutter.