Skip to main content

Pølser i slåbrok

Middels
1t 15min

Fristende appetittvekkere servert på tapas-bordet, i cocktailselskapet eller kanskje som kosemat. Små cocktailpølser som er bakt inn i luftig gjærdeig.

3.9
(84)
Next ImagePølser i slåbrok

Ingredienser

Antall porsjoner

Gjærdeig:

0.5 pakke
gjær
100 g
1 stk
egg
1 ts
salt
7 dl
hvetemel (ca.)

Fyll:

40 stk
cocktailpølse (ca.)
3 ss
sennep
100 g
TINE® Norsk Cheddar (evt. Jarlsberg)

Pensling og dryss:

1 stk
sammenvispet egg

Fremgangsmåte

  1. Sett stekeovnen på 220 °C. Oppskriften gir ca. 40 pølser.

  2. Smelt smøret og hell i melken. Rør gjæren ut med litt av den lunkne væsken i en bolle. Rør inn sammenvispet egg. Tilsett salt og mel. La deigen heve til dobbel størrelse.

  3. Kjevle ut gjærdeigen til et rektangel, smør på sennep og del deigemnet opp i små kvadratiske ruter, 2 x 2 cm. Legg en pølse på hver deigbit og rull sammen. Legg pølsebitene på en smurt stekeplate med skjøten ned. Etterheves i 15 minutter.

  4. Pensle med sammenvispet egg og dryss på revet ost. Stek pølsebitene midt i ovnen til de er gyllenbrune, i ca. 10 - 15 minutter.

Trykk for å vurdere oppskriften

Hev smaken med våre produkter

Flere fristende oppskrifter