Pølser i slåbrok

Pølser i slåbrok

3
80
Middels75 min
Fristende appetittvekkere servert på tapas-bordet, i cocktailselskapet eller kanskje som kosemat. Små cocktailpølser som er bakt inn i luftig gjærdeig.

Ingredienser

Antall porsjoner

Gjærdeig:

Fyll:

Pensling og dryss:

Slik gjør du det

  1. 1

    Sett stekeovnen på 220 °C. Oppskriften gir ca. 40 pølser.

  2. 2

    Smelt smøret og hell i melken. Rør gjæren ut med litt av den lunkne væsken i en bolle. Rør inn sammenvispet egg. Tilsett salt og mel. La deigen heve til dobbel størrelse.

  3. 3

    Kjevle ut gjærdeigen til et rektangel, smør på sennep og del deigemnet opp i små kvadratiske ruter, 2 x 2 cm. Legg en pølse på hver deigbit og rull sammen. Legg pølsebitene på en smurt stekeplate med skjøten ned. Etterheves i 15 minutter.

  4. 4

    Pensle med sammenvispet egg og dryss på revet ost. Stek pølsebitene midt i ovnen til de er gyllenbrune, i ca. 10 - 15 minutter.

Del denne oppskriften: