Pølser i slåbrok
Middels•75 min min
Fristende appetittvekkere servert på tapas-bordet, i cocktailselskapet eller kanskje som kosemat. Små cocktailpølser som er bakt inn i luftig gjærdeig.
Ingredienser
Antall porsjoner
Gjærdeig:
-
½ pakkegjær
-
100 gTINE® Meierismør (smeltet)
-
2 dl
-
1 stkegg
-
1 tssalt
-
7 dlhvetemel (ca.)
Fyll:
-
40 stkcocktailpølser (ca.)
-
3 sssennep
-
100 gTINE® Norsk Cheddar (evt. Jarlsberg)
Pensling og dryss:
-
1 stksammenvispet egg
-
3 ssrevet TINE® Norsk Cheddar
Slik gjør du det
-
1
Sett stekeovnen på 220 °C. Oppskriften gir ca. 40 pølser.
-
2
Smelt smøret og hell i melken. Rør gjæren ut med litt av den lunkne væsken i en bolle. Rør inn sammenvispet egg. Tilsett salt og mel. La deigen heve til dobbel størrelse.
-
3
Kjevle ut gjærdeigen til et rektangel, smør på sennep og del deigemnet opp i små kvadratiske ruter, 2 x 2 cm. Legg en pølse på hver deigbit og rull sammen. Legg pølsebitene på en smurt stekeplate med skjøten ned. Etterheves i 15 minutter.
-
4
Pensle med sammenvispet egg og dryss på revet ost. Stek pølsebitene midt i ovnen til de er gyllenbrune, i ca. 10 - 15 minutter.