Müslibar med brunost, nøtter og aprikos
Hjemmelagde müslibarer er perfekte å ta med på farten for de som ikke rekker frokosten hjemme.
Enkel•1 t 15 min•20 personer
Ingredienser
- 150 g TINE® Meierismør
- 1.5 dl rørsukker
- 1 dl nøtter, f.eks. hasselnøtter eller valnøtter
- 150 g tørket aprikos
- 100 g TINE® Gudbrandsdalsost
- 5 dl havregryn
- 0.25 ts salt
Slik gjør du
1
Varm opp smør og sukker i en gryte. Rør til sukkeret er oppløst, ca. 5 minutter.
2
Hakk nøtter og tørket aprikos, og del brunost i små terninger. Bland med havregryn og salt og vend inn den varme væsken. Rør godt.
3
Dekk en form, ca. 15 x 20 cm, med bakepapir og fordel blandingen i. Press blandingen godt ned i formen og flat ut toppen.
TipsLegg gjerne et ark med bakepapir på toppen og sett en form med vekt på om du ønsker veldig kompakte barer.
4
Sett kaldt i kjøleskapet i ca. 1 time. Del i avlange biter med en skarp kniv. Oppbevar tildekket i kjøleskapet, opptil 2 uker.
TipsDisse holder seg godt i kjøleskapet slik at du har frokost og mellommåltider hele uken. Pakk dem i papir og legg ved i matboksen eller ta med på tur.