Müslibar med brunost, nøtter og aprikos
Enkel
1t 15min
Hjemmelagde müslibarer er perfekte å ta med på farten for de som ikke rekker frokosten hjemme.
3.8
(11)
Logg inn for å lagre favoritt!

Ingredienser
Antall porsjoner
Ingredienser
150 g
1.5 dl
rørsukker
1 dl
nøtter f.eks. hasselnøtter eller valnøtter
150 g
tørket aprikos
100 g
5 dl
havregryn
0.25 ts
salt
Fremgangsmåte
- 1
Varm opp smør og sukker i en gryte. Rør til sukkeret er oppløst, ca. 5 minutter.
- 2
Hakk nøtter og tørket aprikos, og del brunost i små terninger. Bland med havregryn og salt og vend inn den varme væsken. Rør godt.
- 3
Dekk en form, ca. 15 x 20 cm, med bakepapir og fordel blandingen i. Press blandingen godt ned i formen og flat ut toppen.
Tips
Legg gjerne et ark med bakepapir på toppen og sett en form med vekt på om du ønsker veldig kompakte barer. - 4
Sett kaldt i kjøleskapet i ca. 1 time. Del i avlange biter med en skarp kniv. Oppbevar tildekket i kjøleskapet, opptil 2 uker.
Trykk for å vurdere oppskriften
Tips
Disse holder seg godt i kjøleskapet slik at du har frokost og mellommåltider hele uken. Pakk dem i papir og legg ved i matboksen eller ta med på tur.