
Müslibar med brunost, nøtter og aprikos
Enkel•75 min min
Hjemmelagde müslibarer er perfekte å ta med på farten for de som ikke rekker frokosten hjemme.
Ingredienser
Antall porsjoner
-
150 g
-
1 ½ dlrørsukker
-
1 dlnøtter f.eks. hasselnøtter eller valnøtter
-
150 gtørkede aprikoser
-
100 g
-
5 dlhavregryn
-
¼ tssalt
Slik gjør du det
-
1
Varm opp smør og sukker i en gryte. Rør til sukkeret er oppløst, ca. 5 minutter.
-
2
Hakk nøtter og tørket aprikos, og del brunost i små terninger. Bland med havregryn og salt og vend inn den varme væsken. Rør godt.
-
3
Dekk en form, ca. 15 x 20 cm, med bakepapir og fordel blandingen i. Press blandingen godt ned i formen og flat ut toppen.
Tips
Legg gjerne et ark med bakepapir på toppen og sett en form med vekt på om du ønsker veldig kompakte barer.
-
4
Sett kaldt i kjøleskapet i ca. 1 time. Del i avlange biter med en skarp kniv. Oppbevar tildekket i kjøleskapet, opptil 2 uker.