Müslibar med brunost, nøtter og aprikos

Müslibar med brunost, nøtter og aprikos

0
  • Enkel
  • 75 min
Hjemmelagde müslibarer er perfekte å ta med på farten for de som ikke rekker frokosten hjemme.

Ingredienser

150 g TINE Meierismør
1 ½ dl rørsukker
1 dl nøtter f.eks. hasselnøtter eller valnøtter
150 g tørkede aprikoser
100 g TINE Gudbrandsdalsost Original
5 dl havregryn
¼ ts salt

Slik gjør du det

    1. Varm opp smør og sukker i en gryte. Rør til sukkeret er oppløst, ca. 5 minutter.
    2. Hakk nøtter og tørket aprikos, og del brunost i små terninger. Bland med havregryn og salt og vend inn den varme væsken. Rør godt.
    3. Dekk en form, ca. 15 x 20 cm, med bakepapir og fordel blandingen i. Press blandingen godt ned i formen og flat ut toppen.
      Tips
      Legg gjerne et ark med bakepapir på toppen og sett en form med vekt på om du ønsker veldig kompakte barer.
    4. Sett kaldt i kjøleskapet i ca. 1 time. Del i avlange biter med en skarp kniv. Oppbevar tildekket i kjøleskapet, opptil 2 uker.
Tips
Disse holder seg godt i kjøleskapet slik at du har frokost og mellommåltider hele uken. Pakk dem i papir og legg ved i matboksen eller ta med på tur.

Kommentarer

Det er mye kjærlighet i god mat