Marinert Jarlsberg®

Marinert Jarlsberg®

4
7
Enkel15 min
Denne deilige, komplekse snacken er helt herlig sammen med ferskt brød eller knekkebrød. Sprø valnøtter passer perfekt sammen med den nøtteaktige karakteren til Jarlsberg® - dette sammen med den friske situssmaken vil føre til at gjestene dine kommer tilbake for å smake mer. Husk at glasset skal stå i kjøleskapet minst en dag.

Ingredienser

Antall stykker

  • 200 g
    JARLSBERG® skorpefri
  • 4 dl
    olivenolje
  • 1 stk
    revet skal av appelsin
  • 2 fedd
    hvitløk
  • 50 g
    valnøtter
  • 2 ss
    eddik
  • 1 ss
    frisk timian
  • 0.3 ts
    salt
  • 0.3 ts
    kajennepepper

Slik gjør du det

  1. 1

    Skjær Jarlsberg® i terninger 1,5x1,5 cm, og del valnøttene i fire.

  2. 2

    Skjær hvitløken i tynne skiver og stek i olje til de er lett brunet.

  3. 3

    Finhakk timian og bland ingrediensene sammen. Blant alle ingrediensene i glasset og lukk slik at det er lufttett.

  4. 4

    Sett glasset i kjøleskapet i minst en dag, og ikke mer enn tre dager. Server romtemperert.

Tips

Pass på at glasset er helt rent og har et lufttett lokk.

Del denne oppskriften: