Skip to main content

Røde vafler med krem

Enkel
1t 30min

Rødbeter er proppet med vitaminer, mineraler, antioksidanter og fiber, men det er bare bonusen. Den virkelige rikdommen ligger i den herlige sødmen og den lekre fargen. Prøv rødbeter i vaflene og bli forført!

3.9
(56)
Next ImageRøde vafler med krem

Ingredienser

Antall porsjoner

Ingredienser

2 stk
rødbeter
2 stk
egg
2 ss
brunt sukker
2 ss
honning
3.5 dl
hvetemel
1 ts
bakepulver
1 ts
vaniljesukker
2 ss
TINE® Meierismør til steking

TIL SERVERING

1 ss
sukker
4 ss
hakkede nøtter

Fremgangsmåte

  1. Sett ovnen på 200 °C. Vask rødbetene, del i grove biter og pakk dem godt inn i folie. Bak myke i ovnen i ca. 40 minutter. Avkjøl noe, skrell av det ytterste skallet og mos innmaten til en puré, gjerne med en stavmikser.

  2. Pisk sammen egg, brunt sukker, honning og melk. Bland i mel, bakepulver og vaniljesukker og rør til en klumpfri røre. Vend inn rødbetepureen til slutt.

  3. Varm et vaffeljern, smør med smør og legg i en liten øse med røre. Stek vaflene gylne. Smør jernet godt med smør mellom hver vaffel. Avkjøl på rist.

  4. Pisk fløten til stiv krem med sukker. Server vaflene med krem og hakkede nøtter.

    Tips

    Disse vaflene er topp å servere til barna på Halloween.

Trykk for å vurdere oppskriften

Tips

Legg røde vafler lagvis med en ostekrem bestående av kremost, kremfløte og melis pisket sammen, så har du en litt annerledes variant av den røde fløyelskaken!

Hev smaken med våre produkter

Flere fristende oppskrifter