Skrik-kake med gelé
Enkel•60 min30 min
Ingredienser
Antall stykker
-
300 g
-
4 ½ dlsukker
-
4 stkegg
-
3 ½ dl
-
8 dlhvetemel
-
1 tsvaniljesukker
-
4 tsbakepulver
-
4 sskakao
Til pynt
-
2 l
-
1 stkferdig marsipanlokk
-
1 l
Slik gjør du det
-
1
Sett ovnen på 175 °C og kle en langpanne på ca. 30 x 40 cm med bakepapir. Pisk romtemperert smør og sukker til hvitt og luftig.
-
2
Visp ut egg med melk, og bland sammen mel, vaniljesukker, bakepulver og kakao i en annen bolle. Tilsett egg- og melkeblandingen i smørkremen i puljer, vekselvis med melblandingen, mens du visper.
-
3
Hell deigen i langpannen og stek kaken midt i ovnen i ca. 30 minutter. Avkjøl kaken helt.
-
4
Løft kaken ut av formen, bruk en skarp kniv og skjær ut en så stor hodeskalleform som mulig. Lag groper der øyne og munn skal være ved å grave ut kake med en skje.
Tips
Del kakerestene i små biter og server ved siden av.
-
5
Dekk kaken med marsipanlokk og skjær ut hull der øyne, munn og nese skal være slik at gropene kommer til syne. Legg kaken over på et fat med kanter.
-
6
Fyll gropene i kaken med gelé og legg resten av geleen rundt. Server med vaniljesaus.