
Rabarbrapai
Nydelig pai å servere på en varm sommerdag. Den syrlige rabarbrapaien med sukkersøt marsipanmarengs smaker farlig godt og ser forførende lekker ut. Gøy å lage er den også!

Ingredienser
Antall porsjoner
Paibunn:
Fyll:
Marengs:
Fremgangsmåte
- 1
Du trenger en paiform, 24 - 26 cm i diameter. Forvarm stekeovnen til 225 °C.
- 2
Trykk den ferdige paibunnen ut i paiformen. Sett paiskallet kjølig i ca. 30 minutter. Stek så bunnen i ca. 8 minutter før du har på fyllet.
- 3
Skrell rabarbra og skjær i biter. Legg i en kjele med sukker, og kok på svak varme til rabarbraen begynner å bli myk.
- 4
Legg rabarbra og litt av saften i paiskallet. Strø over potetmel. Pisk eggehvitene stive. Tilsett sukker og pisk ytterligere en stund.
- 5
Vend i revet mandel, eller marsipanmasse, og sprøyt eller fordel marengsen over rabarbraen. Stek i 7 - 10 minutter til marengsen er gylden.
- 6
Server med vispet krem eller vaniljekesam til.