
Jordbærkake
Denne sommerlige kaken med friske jordbær og gelé blir garantert sommerens hit!
Ingredienser
Antall porsjoner
12
Fremgangsmåte
- 1
Del sukkerbrød i to og dynk hver del med litt melk. Legg bunnen på et kakefat, sette på ringen fra en springform og stram til slik at du kan bygge resten av kaken i formen.
- 2
Smør vaniljekremen utover. Del jordbærene i to og fordel halvparten utover vaniljekremen.
- 3
Legg på den andre delen av sukkerbrøde og klem den godt ned. Dander resten av jordbærene på toppen av kaken, gjerne i en spiral.
- 4
Smelt geleen i en kjele på lav varme til den er helt smeltet og uten klumper. Avkjøl til rett før den begynner å stivne igjen, ca. 38 °C.
Tips
Er geleen for varm vil den trekke ned i sukkerbrødet, så vær litt tålmodig. For å helgardere kan du pensle på et lag med gelé før du fordeler bærene utover. Da forsegler du kakebunnen.
- 5
Hell geleen forsiktig over og sett kaken kaldt til geleen har stivnet, ca. 1 time.
Tips
Lag gjerne dette jordbær- og gelélokket på toppen av en ostekake. Eventuelt kan du variere med andre bær og fyll.