Skip to main content

Jordbærkake

Middels
1t 30min

Denne sommerlige kaken med friske jordbær og gelé blir garantert sommerens hit!

4.0
(117)

Ingredienser

Antall porsjoner

12

Ingredienser

1 stk
sukkerbrød
6 ss
2 kurv
jordbær

Fremgangsmåte

  1. Del sukkerbrød i to og dynk hver del med litt melk. Legg bunnen på et kakefat, sette på ringen fra en springform og stram til slik at du kan bygge resten av kaken i formen.

  2. Smør vaniljekremen utover. Del jordbærene i to og fordel halvparten utover vaniljekremen.

  3. Legg på den andre delen av sukkerbrøde og klem den godt ned. Dander resten av jordbærene på toppen av kaken, gjerne i en spiral.

  4. Smelt geleen i en kjele på lav varme til den er helt smeltet og uten klumper. Avkjøl til rett før den begynner å stivne igjen, ca. 38 °C.

    Tips

    Er geleen for varm vil den trekke ned i sukkerbrødet, så vær litt tålmodig. For å helgardere kan du pensle på et lag med gelé før du fordeler bærene utover. Da forsegler du kakebunnen.

  5. Hell geleen forsiktig over og sett kaken kaldt til geleen har stivnet, ca. 1 time.

Trykk for å vurdere oppskriften

Tips

Lag gjerne dette jordbær- og gelélokket på toppen av en ostekake. Eventuelt kan du variere med andre bær og fyll.

Hev smaken med våre produkter

Flere fristende oppskrifter