Jordbærmarengs

Jordbærmarengs

0
32
Enkel75 min
Fristende små marengs, sammen med smaksrike jordbær - hva smaker vel bedre? Med denne oppskriften får du ca 18-20 marengs. Smelter på tungen!

Ingredienser

Antall porsjoner

  • 3 stk
    romtempererte eggehviter
  • 2 dl
    sukker
  • 3 ss
    jordbærsaus (ferdig fra kartong)

Slik gjør du det

  1. 1

    Ha eggehviter i en bolle som tåler varme sammen med sukkeret. Sett skålen over kokende vannbad. Pisk i 5-10 minutter til en blank og fast marengs.

  2. 2

    Ta kjelen av varmen og fortsett å piske til marengsen er noe avkjølt. Tilsett jordbærsaus. Rør om noen ganger med en slikkepott, men ikke bland for mye.

  3. 3

    Lag marengser ved hjelp av to skjeer og sett dem på bakepapir på stekeplate. Stek jordbærmarengsene ved 125 °C i 45-60 minutter til marengsene kjennes tørre.

Tips

Dersom du ønsker en blankere overflate på margensen, tilsett en teskje hvitvinseddik.

Del denne oppskriften: