
Bær på havrebunn
Enkel•25 min15 min
Delikat bringebærterte med friske bringebær og vaniljekrem.
Ingredienser
Antall porsjoner
Bunn:
-
125 g
-
½ dlsukker
-
2 dlhavregryn
-
2 dlhvetemel
Fyll:
-
2 ½ dl
-
1 ½ dl
-
5 dlbær
Pynt:
-
1 dlsitronmelisseblad
Slik gjør du det
-
1
Du trenger en paiform med løs kant eller en rund kakeform, 22 - 24 cm i diameter. Sett stekeovnen på 200 °C.
-
2
Smuldre smør, sukker, havregryn og mel i en bolle, eller ha alt i en food processor og la maskinen gå til alt er blandet. Elt deigen sammen med hendene. Ha deigen i formen, og trykk den ut og opp på kantene. Stek midt i ovnen i ca. 15. minutter. Avkjøl.
-
3
Visp fløte til krem og bland den forsiktig med vaniljekremen. Fordel kremen over havrebunnen. Strø bringebærene over og pynt med sitronmelisseblader.