Mr. Melks chilikakao

Mr. Melks hotte chilikakao

Kommentarer 1
  • Enkel
  • 10 min
Sjokolade og chili er en forholdsvis uvanlig, men veldig god, kombinasjon. Ønsker du en skikkelig hot kakao? Tilsett litt revet frisk ingefær og enda litt mer chili, hvis du tør...

Ingredienser

Antall porsjoner

Kakao

½ stk vaniljestang
5 dl Tinemelk® Lettmelk 1,2 % fett
1 ½ ss kakao
1 ts finhakket rød chili
½ dl flytende honning
75 g mørk sjokolade (70% kakao)
1 ss sukker

Pynt (kan sløyfes)

1 ss Grovhakket sjokolade
2 stk hel rød chili

Slik gjør du det

    1. Splitt vaniljestang, skrap ut frø og ha begge deler i en kjele sammen med melk, kakao, chili og honning.
    2. Visp godt sammen, kok opp under stadig omrøring.
    3. Grovhakk sjokoladen, tilsett og rør godt til den er smeltet. Smak til med sukker.
  1. Pynt

    1. Ha kakaoen i ildfaste glass eller kopper og pynt med grovhakket sjokolade og chili.
      Tips!

      Topp gjerne chilikakaoen med fløyelsmyk pisket krem tilsatt litt sukker.

Tips!

Kokesjokolade med høyt kakaoinnhold smaker litt bittert. For å lage en mer barnevennlig variant kan du bruke en kokesjokolade med lavere kakaoinnhold.

Julegaven til deg selv eller noen du er glad i

Kommentar

Kommentarer

  • lb

    4 år siden
    cool

    Kommenter  (7)


Det er mye kjærlighet i god mat