Mr. Melks hotte chilikakao
Enkel•10 min min
Sjokolade og chili er en forholdsvis uvanlig, men veldig god, kombinasjon. Ønsker du en skikkelig hot kakao? Tilsett litt revet frisk ingefær og enda litt mer chili, hvis du tør...
Ingredienser
Antall porsjoner
Kakao
-
½ stkvaniljestang
-
5 dl
-
1 ½ sskakao
-
1 tsfinhakket rød chili
-
½ dlflytende honning
-
75 gmørk sjokolade (70% kakao)
-
1 sssukker
Pynt (kan sløyfes)
-
1 ssGrovhakket sjokolade
-
2 stkhel rød chili
Slik gjør du det
-
1
Splitt vaniljestang, skrap ut frø og ha begge deler i en kjele sammen med melk, kakao, chili og honning.
-
2
Visp godt sammen, kok opp under stadig omrøring.
-
3
Grovhakk sjokoladen, tilsett og rør godt til den er smeltet. Smak til med sukker.
Pynt
-
4
Ha kakaoen i ildfaste glass eller kopper og pynt med grovhakket sjokolade og chili.
Tips
Topp gjerne chilikakaoen med fløyelsmyk pisket krem tilsatt litt sukker.