Skip to main content
TINE Kjøkken Logo

Mr. Melks hotte chilikakao

Enkel
10min

Sjokolade og chili er en forholdsvis uvanlig, men veldig god, kombinasjon. Ønsker du en skikkelig hot kakao? Tilsett litt revet frisk ingefær og enda litt mer chili, hvis du tør...

4.0
(25)
Next ImageMr. Melks hotte chilikakao

Ingredienser

Antall porsjoner

Kakao

0.5 stk
vaniljestang
1.5 ss
kakao
1 ts
finhakket rød chili
0.5 dl
flytende honning
75 g
mørk sjokolade (70% kakao)
1 ss
sukker

Pynt (kan sløyfes)

1 ss
Grovhakket sjokolade
2 stk
hel rød chili

Fremgangsmåte

  1. Splitt vaniljestang, skrap ut frø og ha begge deler i en kjele sammen med melk, kakao, chili og honning.

  2. Visp godt sammen, kok opp under stadig omrøring.

  3. Grovhakk sjokoladen, tilsett og rør godt til den er smeltet. Smak til med sukker.

Pynt

  1. Ha kakaoen i ildfaste glass eller kopper og pynt med grovhakket sjokolade og chili.

    Tips

    Topp gjerne chilikakaoen med fløyelsmyk pisket krem tilsatt litt sukker.

Trykk for å vurdere oppskriften

Tips

Kokesjokolade med høyt kakaoinnhold smaker litt bittert. For å lage en mer barnevennlig variant kan du bruke en kokesjokolade med lavere kakaoinnhold.

Hev smaken med våre produkter

Flere fristende oppskrifter