Oppskrift på mr. Melks chilikakao
1

Mr. Melks hotte chilikakao

(17)
  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

Sjokolade og chili er en forholdsvis uvanlig, men veldig god, kombinasjon. Ønsker du en skikkelig hot kakao? Tilsett litt revet frisk ingefær og enda litt mer chili, hvis du tør...

Antall porsjoner

Ingredienser

Kakao

½ stkvaniljestenger
5 dlTinemelk® Lettmelk 1,2 % fett
1 ½ sskakao
1 tsfinhakket rød chili
½ dlflytende honning
75 gmørk sjokolade (70% kakao)
1 sssukker

Pynt (kan sløyfes)

Grovhakket sjokolade
Hel rød chili

Slik gjør du det

  • Kakao

    1. Splitt vaniljestang, skrap ut frø og ha begge deler i en kjele sammen med melk, kakao, chili og honning.
    2. Visp godt sammen, kok opp under stadig omrøring.
    3. Grovhakk sjokoladen, tilsett og rør godt til den er smeltet. Smak til med sukker.
  • Pynt

    1. Ha kakaoen i ildfaste glass eller kopper og pynt med grovhakket sjokolade og chili.

Tips:

Kokesjokolade med høyt kakaoinnhold smaker litt bittert. For å lage en mer barnevennlig variant kan du bruke en kokesjokolade med lavere kakaoinnhold.

Kommentarer