Skip to main content

Hjemmelaget gløgg

Enkel
20min

Det er gøy å lage sin egen gløgg. I denne oppskriften bruker vi appelsinjuice og solbærsaft i tillegg til julens mange krydder.

3.8
(183)
Next ImageHjemmelaget gløgg

Ingredienser

Antall porsjoner

Gløgg

5 dl
Sunniva Original Appelsinjuice
5 dl
solbærsaft
3 ss
honning
0.25 ts
malt anis
0.25 ts
malt ingefær
0.5 ts
koriander
10 stk
hele nellikspiker

Tilbehør

1 dl
rosiner
1 dl
mandler uten skall, grovhakkede

Fremgangsmåte

  1. Bland juice, saft, honning, anis, ingefær, koriander og nellikspiker i en kjele og kok opp.

  2. La gløggen stå og trekke til seg smak fra krydderne, ca. 20 minutter.

Tilbehør

  1. Sil gløggen før servering og server rykende varm med rosiner og mandler.

    Tips

    Lag gjerne en større porsjon og tapp på flasker, det er viktig at flaskene er helt rene og har tett kork. Oppbevart kjølig, har gløgg en holdbarhet på 1-2 uker.

Trykk for å vurdere oppskriften

Tips

Gløgg smaker aller best servert sammen med hjemmelaget julebakst.

Hev smaken med våre produkter

Flere fristende oppskrifter