Hjemmelaget gløgg

Hjemmelaget gløgg

29
134
Enkel20 min
Det er gøy å lage sin egen gløgg. I denne oppskriften bruker vi appelsinjuice og solbærsaft i tillegg til julens mange krydder.

Ingredienser

Antall porsjoner

Gløgg

  • 5 dl
    Sunniva® Original Appelsinjuice
  • 5 dl
    solbærsaft
  • 3 ss
    honning
  • ¼ ts
    malt anis
  • ¼ ts
    malt ingefær
  • ½ ts
    koriander
  • 10 stk
    hele nellikspikre

Tilbehør

  • 1 dl
    rosiner
  • 1 dl
    mandler uten skall , grovhakkede

Slik gjør du det

  1. 1

    Bland juice, saft, honning, anis, ingefær, koriander og nellikspiker i en kjele og kok opp.

  2. 2

    La gløggen stå og trekke til seg smak fra krydderne, ca. 20 minutter.

Tilbehør

  1. 3

    Sil gløggen før servering og server rykende varm med rosiner og mandler.

    Tips

    Lag gjerne en større porsjon og tapp på flasker, det er viktig at flaskene er helt rene og har tett kork. Oppbevart kjølig, har gløgg en holdbarhet på 1-2 uker.

Tips

Gløgg smaker aller best servert sammen med hjemmelaget julebakst.

Del denne oppskriften: