Hjemmelaget gløgg

Hjemmelaget gløgg

29
  • Enkel
  • 20 min
Det er gøy å lage sin egen gløgg. I denne oppskriften bruker vi appelsinjuice og solbærsaft i tillegg til julens mange krydder.

Ingredienser

Gløgg

5 dl Sunniva® Original Appelsinjuice
5 dl solbærsaft
3 ss honning
¼ ts malt anis
¼ ts malt ingefær
½ ts koriander
10 stk hele nellikspikre

Tilbehør

1 dl rosiner
1 dl mandler uten skall , grovhakkede

Slik gjør du det

    1. Bland juice, saft, honning, anis, ingefær, koriander og nellikspiker i en kjele og kok opp.
    2. La gløggen stå og trekke til seg smak fra krydderne, ca. 20 minutter.
  1. Tilbehør

    1. Sil gløggen før servering og server rykende varm med rosiner og mandler.
      Tips

      Lag gjerne en større porsjon og tapp på flasker, det er viktig at flaskene er helt rene og har tett kork. Oppbevart kjølig, har gløgg en holdbarhet på 1-2 uker.

Tips

Gløgg smaker aller best servert sammen med hjemmelaget julebakst.

Kommentarer

  • Andrea

    11 måneder siden
    Skal saften vere blandet

     (0)

    • Margrete , Kundekonsulent

      11 måneder siden
      Hei! Bruk konsentrert saft, men om du synes den blir litt sterk blander du den bare ut med litt vann :)

       (0)


Det er mye kjærlighet i god mat