Hjemmelaget gløgg

(105)
  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

Det er gøy å lage sin egen gløgg. I denne oppskriften bruker vi appelsinjuice og solbærsaft i tillegg til julens mange krydder.

Antall porsjoner

Ingredienser

Gløgg

5 dlSunniva® Original Appelsinjuice
5 dlsolbærsaft
3 sshonning
¼ tsmalt anis
¼ tsmalt ingefær
½ tskoriander
10 stkhele nellikspikre

Tilbehør

1 dlrosiner
1 dlmandler uten skall, grovhakkede

Slik gjør du det

  • Gløgg

    1. Bland juice, saft, honning, anis, ingefær, koriander og nellikspiker i en kjele og kok opp.
    2. La gløggen stå og trekke til seg smak fra krydderne, ca. 20 minutter.
  • Tilbehør

    1. Sil gløggen før servering og server rykende varm med rosiner og mandler.

      Tips:

      Lag gjerne en større porsjon og tapp på flasker, det er viktig at flaskene er helt rene og har tett kork. Oppbevart kjølig, har gløgg en holdbarhet på 1-2 uker.

Tips:

Gløgg smaker aller best servert sammen med hjemmelaget julebakst.

Kommentarer

  Legg til kommentar