tablecloth-basil
Hjemmelaget gløgg
(123)

Hjemmelaget gløgg

  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

Det er gøy å lage sin egen gløgg. I denne oppskriften bruker vi appelsinjuice og solbærsaft i tillegg til julens mange krydder.

Tablecloth

Ingredienser

Antall porsjoner

Gløgg

5 dlSunniva® Original Appelsinjuice
5 dlsolbærsaft
3 sshonning
¼ tsmalt anis
¼ tsmalt ingefær
½ tskoriander
10 stkhele nellikspikre

Tilbehør

1 dlrosiner
1 dlmandler uten skall, grovhakkede
Basil1Basil2

Slik gjør du det

  • Gløgg

    1. Bland juice, saft, honning, anis, ingefær, koriander og nellikspiker i en kjele og kok opp.
    2. La gløggen stå og trekke til seg smak fra krydderne, ca. 20 minutter.
  • Tilbehør

    1. Sil gløggen før servering og server rykende varm med rosiner og mandler.
      blue heart
      Tips!

      Lag gjerne en større porsjon og tapp på flasker, det er viktig at flaskene er helt rene og har tett kork. Oppbevart kjølig, har gløgg en holdbarhet på 1-2 uker.

blue heart
Tips!

Gløgg smaker aller best servert sammen med hjemmelaget julebakst.

Comments

Kommentarer

Tableclothblue heartpayoff