Hjemmelaget gløgg

Hjemmelaget gløgg

Kommentarer 27
  • Enkel
  • 20 min
Det er gøy å lage sin egen gløgg. I denne oppskriften bruker vi appelsinjuice og solbærsaft i tillegg til julens mange krydder.

Ingredienser

Antall porsjoner

Gløgg

5 dl Sunniva® Original Appelsinjuice
5 dl solbærsaft
3 ss honning
¼ ts malt anis
¼ ts malt ingefær
½ ts koriander
10 stk hele nellikspikre

Tilbehør

1 dl rosiner
1 dl mandler uten skall , grovhakkede

Slik gjør du det

    1. Bland juice, saft, honning, anis, ingefær, koriander og nellikspiker i en kjele og kok opp.
    2. La gløggen stå og trekke til seg smak fra krydderne, ca. 20 minutter.
  1. Tilbehør

    1. Sil gløggen før servering og server rykende varm med rosiner og mandler.
      Tips!

      Lag gjerne en større porsjon og tapp på flasker, det er viktig at flaskene er helt rene og har tett kork. Oppbevart kjølig, har gløgg en holdbarhet på 1-2 uker.

Tips!

Gløgg smaker aller best servert sammen med hjemmelaget julebakst.

Julegaven til deg selv eller noen du er glad i

Kommentar

Kommentarer

  • Linda

    12 måneder siden
    Hei. Gløgg man kjøper i butikken er konsentrert. Denne er drikkeklar? Tips for å gjøre den konsentrert?

    Kommenter  (0)

    • Annicken , Kokk og kundekonsulent

      11 måneder siden
      Hei Linda,

      Denne oppskriften er til en drikkeklar gløgg, men om du ønsker å prøve å lage den til konsentrat kan du prøve å lage oppskriften og redusere til det blir kun reduksjonen igjen og spe på med saft og juice når den skal kokes opp igjen før servering. Lykke til og gi oss gjerne en tilbakemelding på om hvordan det gikk :) God jul!

      Kommenter  (0)


  • Signe

    2 år siden
    Denne gløggen ble i søteste laget for min smak, selv etter å ha blandet den ut med en del vann til en del gløgg. Skal prøve med utlandet saft evnt. mindre honning neste gang.

    Kommenter  (0)

    • Annicken Rønning Stenmark, Kokk og kundekonsulent

      2 år siden
      Hei Signe, Så synd du synes det ble for søtt, men veldig gøy å høre at du gir det en ny sjangse å tilpasser den mer etter din smak :) God jul!

      Kommenter  (0)


  • Marianne

    3 år siden
    Hei! Kan denne lages med eplejuice heller enn appelsin? Ønsker å gi bort på flaske, men kan gløgg basert på eplejuice stå litt? Har du eventuelt en annen oppskrift? Takk :)

    Kommenter  (2)

    • Øyvind , stolt kokk og baker,

      3 år siden
      Hei Marianne, Du kan fint erstattes appelsinjuice med eplejuice uten at det går utover holdbarheten, men smaken vil selvsagt bli en annen :)

      Kommenter  (1)


  • Kristine Martinsen

    3 år siden
    Hei dere. Oppskriften er basert på blant annet solbærsaft. Skal denne være utblandet i vann eller konsentrert fra flaske? Hvis den skal være utblandet med vann, hvilket blandingsforhold anbefaller dere? God jul til dere :)

    Kommenter  (10)

    • Øyvind , stolt kokk og baker,

      3 år siden
      Hei Kristine, Solbærsaften skal du bruke ublandet, altså uten å tilsette vann. God jul til deg og :)

      Kommenter  (2)


  • Camilla

    3 år siden
    Burde man sile gløggen før oppbevaring også? Eller kun rett før servering om det så er én uke frem i tid?

    Kommenter  (1)

    • Øyvind , stolt kokk og baker,

      3 år siden
      Hei Camilla, Dersom du ikke siler gløggen så vil krydrene fortsette å sette smak, og til slutt vil den smake for kraftig av nellik. Jeg vil derfor anbefale deg å sile den uansett om du skal drikke den med en gang eller oppbevare den i noen uker. Lykke til :)

      Kommenter  (1)


  • Bente lid strøm

    3 år siden
    Er det noe man kan tilsette gløggen så den er holdbar lenger enn en til to uker.

    Kommenter  (0)

    • Øyvind , stolt kokk og baker,

      3 år siden
      Hei Bente, Vi kan ikke garantere for holdbarhetsdatoen utover 14 dager på denne oppskriften, dessverre.

      Kommenter  (0)


  • Lill

    4 år siden
    Hvor lenge er gløggen holdbar? Tenkte litt på julegave.

    Kommenter  (0)

    • Alexander Nilsen, Matfaglig webredaktør

      4 år siden
      Hei Lill, Om gløggen oppbevares kjølig, holder den i 1-2 uker. Det er viktig at flaskene du bruker er helt rene og har tett kork. God jul! Takk for spørsmålet, jeg legger svaret til som et tips i oppskriften:)

      Kommenter  (3)

      • Anne Oline

        12 måneder siden
        Hvis den avsilte gløggen varmes opp igjen og helles på varme flasker, akkurat som når vi safter, burde ikke holdbarheten være som saft da?

        Kommenter  (0)

        • Annicken , Kokk og kundekonsulent

          12 måneder siden
          Hei Anne Oline,

          Som Alexander har svar over her så den i 1-2 uker om den oppbevares riktig :) God matlaging!

          Kommenter  (0)


  • Elise

    4 år siden
    Er det konsentrert eller utblandet solbærsaft?

    Kommenter  (11)

    • Alexander Nilsen, Matfaglig webredaktør

      4 år siden
      Hei Elise, Bruk konsentrert saft, om du synes den blir litt sterk blander du den bare ut med litt vann:) God jul!

      Kommenter  (0)


  • Øydis

    4 år siden
    Hvis man ønsker å ha rødvin i gløggen, hvor mye ca?

    Kommenter  (0)

    • Alexander Nilsen, Matfaglig webredaktør

      4 år siden
      Hei Øydis, Bytt ut hele mengden solbærsaft med rødvin, og smak til med 1-3 spiseskjeer sukker:) Da er det veldig viktig at du kun trekker gløggblandingen på lav varme, slik at alkoholen ikke fordamper.

      Kommenter  (3)

      • Henrik

        3 år siden
        Lik at Tine fokuserer på at alkoholen skal bevares! :D

        Kommenter  (0)

        • Øyvind , stolt kokk og baker,

          3 år siden
          Hei Henrik, Når det kommer til alkohol, så er det selvsagt måtehold som gjelder. Når det er sagt så ønsker vi i TINE at både du og våre andre lesere, skal skape gode matopplevelser med kvalitetsråvarer - og da gir vi ikke råd som ødelegger dette :) Ha en riktig så fin jul :)

          Kommenter  (0)


  • Møll

    5 år siden
    Møøø

    Kommenter  (5)


Det er mye kjærlighet i god mat