Hot Cocoa Bomb - sjokobombe!

Hot Cocoa Bomb

5
15
Middels30 min
«Hot cocoa bomb» er en utrolig kul kakaobombe eller sjokoladebombe. Den forvandles til deilig varm sjokolade med marshmallows når du heller varm melk over.

Ingredienser

Antall stykker

 • 200 g
  kokesjokolade eller sjokoladechips
 • 3 ss
  sjokoladepulver til sjokolademelk
 • 3 ss
  mini-marshmallows

Til servering

Slik gjør du det

 1. 1

  Smelt sjokoladen i vannbad på lav varme.

 2. 2

  Fordel sjokolade i formene og pensle dem slik at du får et tykt lag med sjokolade, og formene er helt dekket. Sett i fryseren til de er stive, ca. 10 minutter. Pensle på et nytt lag med sjokolade og sett kaldt igjen.

 3. 3

  Løsne halvdelene forsiktig fra formen. Unngå å ta for mye på dem for da smelter de. Legg tre halvdeler på en fjøl, fyll hver med 1 ss sjokolademelkpulver og 1 ss mini-marshmallows.

  Tips

  Pynt bombene med hvit sjokolade! Smelt hvit sjokolade i vannbad. Dypp en teskje nedi og ringle den hvite sjokoladen over halvdelene før du setter dem sammen.  Om du vil ha enda mer inni bombene kan også bruke finhakket/ revet sjokolade.

 4. 4

  Smelt kanten på en av de ufylte halvdelene. Her kan du gni den forsiktig i en stekepanne på lav varme, eller bruke en varm skje. Sett denne på toppen av en av de fylte halvdelene slik at den blir forseglet. Sett i kjøleskapet i ca. 15 minutter.

  Tips

  Det er også mulig å gni smeltet sjokolade på kanten av halvdelen og presse dem sammen. Dette kan være vanskelig å få pent, men kan prøves om det er vanskelig å få til på andre måter. 

 5. 5

  Varm opp melk til rett under kokepunktet. Legg en kakaobombe i et glass/kopp og hell over varm melk ved servering.

Del denne oppskriften: