Appelsingløgg
Enkel•15 min min
Gløgg kan være mer enn den tradisjonelle tomtegløggen. Prøv denne varianten med appelsin- og eplejuice. Den smaker nydelig sammen med "julekrydderet" kanel og frisk ingefær.
Ingredienser
Antall porsjoner
Gløgg
-
5 dl
-
3 dl
-
2 stkappelsiner (i skiver)
-
3 sshonning
-
1 stkkanelstang
-
½ tsknuste kardemommekjerne
-
2 tsfersk revet ingefær
Pynt (kan sløyfes)
-
4 tsgresskarfrø
Slik gjør du det
-
1
Bland appelsin- og eplejuice, appelsinskiver, honning, kanelstang, kardemomme og ingefær i en kjele.
-
2
Varm forsiktig opp og la det varmes i ca. 10 minutter. Sil av appelsinskiver og krydder.
Pynt
-
3
Server i glass, gjerne med gresskarfrø eller pistasjkjerner i.