Appelsingløgg

Appelsingløgg

Kommentarer 4
  • Enkel
  • 15 min
Gløgg kan være mer enn den tradisjonelle tomtegløggen. Prøv denne varianten med appelsin- og eplejuice. Den smaker nydelig sammen med "julekrydderet" kanel og frisk ingefær.

Ingredienser

Antall porsjoner

Gløgg

5 dl Sunniva® Original Appelsinjuice m/fruktkjøtt
3 dl Sunniva® Original Eplejuice
2 stk appelsiner (i skiver)
3 ss honning
1 stk kanelstang
½ ts knuste kardemommekjerne
2 ts fersk revet ingefær

Pynt (kan sløyfes)

4 ts gresskarfrø

Slik gjør du det

    1. Bland appelsin- og eplejuice, appelsinskiver, honning, kanelstang, kardemomme og ingefær i en kjele.
    2. Varm forsiktig opp og la det varmes i ca. 10 minutter. Sil av appelsinskiver og krydder.
  1. Pynt

    1. Server i glass, gjerne med gresskarfrø eller pistasjkjerner i.
Tips!

Denne varme drikken kan du fint lage i forkant og varme opp like før servering.

Julegaven til deg selv eller noen du er glad i

Kommentar

Kommentarer

  • Tørstingen

    7 år siden
    Hva kan man gjøre om man ønsker å få litt dansefot etter et par glass? Blande med cognag, whiskey eller vodka? Tomtegløgg pleier jeg å "krydre" med rødvin og sprit med tror kanskje ikke rødvin passer til juicen.

    Kommenter  (4)

    • Ane-Kamilla Eriksen, Matfaglig webredaktør

      7 år siden
      Litt vodka i appelsingløggen får nok fart i dansefoten din, Tørstingen. Men jeg vil ikke anbefale deg å overdrive mengden...

      Kommenter  (0)


  • Ailin

    7 år siden
    Hvor lang holdbarhet har denne?

    Kommenter  (0)

    • Ane-Kamilla Eriksen, Matfaglig webredaktør

      7 år siden
      Hei Ailin. Hvis du oppbevarer gløggen i kjøleskapet tipper jeg den har en 4-5 dagers holdbarhet. Lykke til!

      Kommenter  (1)


Det er mye kjærlighet i god mat