Vanilje-freakshake

Vanilje-freakshake

0
 • Enkel
 • 30 min
Blir det diggere enn dette? Freakshake er en milkshake toppet med alskens godsaker. Her har vi valgt å lage vaniljevafler for å matche den gode vaniljesmaken i milkshaken.

Ingredienser

Vaniljevafler

1 stk egg
½ dl sukker
2 dl TINE Skumma Kulturmjølk
3 dl Lett Tinemelk® Vanilje
225 g hvetemel
½ ts bakepulver
½ ts natron
50 g TINE Meierismør

Milkshake

4 dl Lett Tinemelk® Vanilje
250 g vaniljeis

Topping

100 g smeltet hvit sjokolade
2 dl TINE Kremfløte
4 stk makroner
2 ss karamellsaus
2 ts kakepynt

Slik gjør du det

 1. Lag vafler først

  1. Pisk egg og sukker godt. Rør inn kulturmjølk og Tinemelk Vanilje. Bland melk, bakepulver og natron og rør inn til en klumpfri røre. La svelle i 15 minutter.
  2. Smelt smør og rør inn i røren. Stek vafler i et varmt vaffeljern. Avkjøl på rist.
 2. Freakshake

  1. Sett serveringsglass i fryseren, mens du smelter hvit sjokolade i vannbad. Hell sjokoladen langs kanten på de kalde glassene slik at du får en kant rundt hele. Det kan gjerne renne litt ned langs glasset. Dryss med kakestrøssel og la stivne.
  2. Pisk kremfløte til stiv krem. Kjør Tinemelk vanilje og vaniljeis i en blender til tykk milkshake. Tilsett mer is om du ønsker en tykkere shake.
  3. Hell milkshaken i glassene. Ha krem på toppen og pynt med et vaffelhjerte, makroner, kakestrøssel og litt karamellsaus.
Tips
Du får mange ekstra vafler ut av denne oppskriften, så det er bare å kose seg. Du kan velg å bare lage vaflene også selvfølgelig. De får en fantastisk god smak med Tinemelk Vanilje.

Kommentarer

Det er mye kjærlighet i god mat