Gresskarmilkshake

Gresskarmilkshake

Kommentarer 0
  • Enkel
  • 20 min
Ofte har man litt gresskarkjøtt til overs etter en Halloween-bonanza. Bruk det til en milkshake, som er like god også når den skumle feiringen er over.

Antall porsjoner

Ingredienser

4 ss kjekssmuler
5 dl vaniljeis
4 ss gresskarpuré
½ ts kanel
1 dl Tinemelk® Helmelk 3,5 % fett

KARAMELLSAUS

1 ½ dl sukker
1 dl vann
1 ss TINE Meierismør
1 dl TINE Kremfløte

TOPPING

1 dl TINE Kremfløte
2 ss kjekssmuler

Slik gjør du det

    1. Lag karamellsaus ved å koke vann og sukker i en gryte uten omrøring til det karamelliseres og bobler godt. Ta gryten av varmen og rør inn smør og fløte. Avkjøl i kjøleskapet.
      Tips!

      Du kan godt droppe karamellsausen helt eller kjøpe ferdig saus.

    2. Ta ut vaniljeisen så den får bli litt myk.
    3. Dypp kanten av serveringsglass i karamellsausen og så i knust kjeks slik at smulene fester seg. Drypp litt ekstra karamellsaus nedover innsiden av glasset.
    4. Pisk kremfløten til stiv krem. Kjør iskrem i en blender med gresskarpuré, kanel og melk. Hell i glass og topp med krem, knuste kjekssmuler og litt ekstra karamellsaus.
Tips!

Har du gresskarkjøtt kan du lage din egen puré. Bak i ovnen eller kok med litt vann til mørt, og kjør til puré med blender eller stavmikser. Du kan også kjøpe ferdig gresskarpuré på boks i supermarked med bredt sortiment.

Julegaven til deg selv eller noen du er glad i

Kommentar

Kommentarer

Det er mye kjærlighet i god mat