
Gresskarmilkshake
Ofte har man litt gresskarkjøtt til overs etter en Halloween-bonanza. Bruk det til en milkshake, som er like god også når den skumle feiringen er over.

Ingredienser
Antall porsjoner
Ingredienser
Fremgangsmåte
- 1
Lag karamellsaus ved å koke vann og sukker i en gryte uten omrøring til det karamelliseres og bobler godt. Ta gryten av varmen og rør inn smør og fløte. Avkjøl i kjøleskapet.
Tips
Du kan godt droppe karamellsausen helt eller kjøpe ferdig saus.
- 2
Ta ut vaniljeisen så den får bli litt myk.
- 3
Dypp kanten av serveringsglass i karamellsausen og så i knust kjeks slik at smulene fester seg. Drypp litt ekstra karamellsaus nedover innsiden av glasset.
- 4
Pisk kremfløten til stiv krem. Kjør iskrem i en blender med gresskarpuré, kanel og melk. Hell i glass og topp med krem, knuste kjekssmuler og litt ekstra karamellsaus.
Tips
Har du gresskarkjøtt kan du lage din egen puré. Bak i ovnen eller kok med litt vann til mørt, og kjør til puré med blender eller stavmikser. Du kan også kjøpe ferdig gresskarpuré på boks i supermarked med bredt sortiment.