Gresskarmilkshake
Enkel•20 min min
Ofte har man litt gresskarkjøtt til overs etter en Halloween-bonanza. Bruk det til en milkshake, som er like god også når den skumle feiringen er over.
Ingredienser
Antall porsjoner
-
4 sskjekssmuler
-
5 dlvaniljeis
-
4 ssgresskarpuré
-
½ tskanel
-
1 dl
KARAMELLSAUS
-
1 ½ dlsukker
-
1 dlvann
-
1 ss
-
1 dl
TOPPING
-
1 dl
-
2 sskjekssmuler
Slik gjør du det
-
1
Lag karamellsaus ved å koke vann og sukker i en gryte uten omrøring til det karamelliseres og bobler godt. Ta gryten av varmen og rør inn smør og fløte. Avkjøl i kjøleskapet.
Tips
Du kan godt droppe karamellsausen helt eller kjøpe ferdig saus.
-
2
Ta ut vaniljeisen så den får bli litt myk.
-
3
Dypp kanten av serveringsglass i karamellsausen og så i knust kjeks slik at smulene fester seg. Drypp litt ekstra karamellsaus nedover innsiden av glasset.
-
4
Pisk kremfløten til stiv krem. Kjør iskrem i en blender med gresskarpuré, kanel og melk. Hell i glass og topp med krem, knuste kjekssmuler og litt ekstra karamellsaus.