Eple- og kanelmocktail
Eple- og kanelmocktail er laget med eplejuice, sitronsaft, honningsirup og ferskrevet kanel. Dette er en mocktail alle vil ha mer av.
Enkel•5 min•2 personer
Ingredienser
- 1 stykk eggehvite, (kan sløyfes)
- 2 dl Sunniva® Presset Eple frå Hardanger
- 2 cl sitronsaft
- 4 cl honningsirup
- 10 stykk isbit
- 0.13 ts ferskrevet kanel
HONNINGSIRUP
- 1 dl lyst rørsukker
- 2 dl vann
- 1 dl mild honning
Til servering
- 0.5 ts malt kanel
- 4 stykk epleskive
Slik gjør du
1
Lag honningsirup først. Bland sukker og vann i en gryte og kok opp. Dra kjelen av platen og rør inn honning. La avkjøle helt.
TipsSukkerlake og siruper holder seg godt i kjøleskapet i flere uker.
2
Ha eggehvite i en shaker, ha på lokk og rist godt, ca. 20 sekunder. Tilsett eplejuice, sitronsaft, honningsirup og isbiter, rist kraftig i ca. 40 sekunder og sil over i avkjølte cocktailglass. Dryss over litt kanel ved servering og pynt med epleskive.
TipsEggehvite brukes for å gi mer fylde og skum. Om du vil gjøre det enklere er det er bare å droppe eggehviten – for smaken er like god uten.