Håndkle og blad
Konfekt med Kesam® Bringebær
(5656)

Konfekt med Kesam® Bringebær

 • Utførelse

  Enkel
 • Tid

Frisk Kesam® med bringebær blir deilig fyll i en mørk konfektbit.

Håndkle

Ingredienser

Antall stykker

400 gmørk sjokolade 70 %
3 dlKesam® Bringebær
BladBlad

Slik gjør du det

  1. Hakk sjokoladen i biter og smelt over vannbad ved å sette en glass- eller metallbolle over en kjele med kokende vann. Bollen må ikke berøre vannet med bunnen og pass på at det ikke kommer damp i sjokoladen for da vil den korne seg. Rør med en slikkepott underveis. Vannbad er en skånsom måte å varme opp sjokolade på.
  2. Avkjøl sjokoladen litt, så den blir noe tykkere. Hell sjokoladen i en iskald konfektform, gjerne av silikon, og vipp rundt på formen slik at sjokoladen fordeler seg godt opp langs kantene og i alle rommene. Bank formen ned i bordet noen ganger for å få ut luftbobler. Hell av overflødig sjokolade slik at kun bunn og vegger er dekket. Sett kaldt i minst 1 time.
  3. Fyll konfektene med Kesam bringebær, gjerne fra en sprøytepose. Ikke fyll helt opp for det må være plass til sjokoladelokk. Hell over resten av sjokoladen og glatt over overflaten så det blir jevnt.
   Blått hjerte
   Tips!

   Rør inn 3-4 ss frysetørket bringebær i fyllet hvis du vil understreke smaken og gi fyllet litt krønsj.

  4. Sett kaldt i minst 1 time, vær sikker på at sjokoladen er stiv helt i gjennom. Press ut konfektbitene. Oppbevar kjølig.
Blått hjerte
Tips!

Lag gjerne dobbel mengde når du først er i gang, så har du til julegaver også. Pakk dem i pene bokser, men oppbevar dem kaldt.

kommentar

Kommentarer

HåndkleBlått hjerteKjærlighet i god mat