Hjemmelaget sjokoladepudding
Sjokoladepudding med vaniljesaus er en favoritt hos både store og små. Lager du sjokoladepuddingen selv, kan du variere hvor mørk sjokolade du vil bruke. Server med vaniljesaus, selvfølgelig, og gjerne friske bringebær og krem.
Enkel•20 min•6 personer
Ingredienser
- 5 stykk gelatinplate
- 3 dl TINE® Helmelk 3,5 % fett
- 3 dl TINE® Kremfløte
- 1 dl sukker
- 200 g sjokolade
Til servering
- 3 dl Piano® Vaniljesaus
- 2 dl TINE® Kremfløte
- 5 dl friske bær
Slik gjør du
1
Bløtlegg gelatin i kaldt vann i 5 minutter. Kok opp melk, fløte og sukker under omrøring til sukkeret er oppløst.
2
3
Rør inn hakket sjokolade til smeltet. Klem vannet ut av gelatinen og rør ut i sjokoladeblandingen til en glatt røre.
4
Hell over i en stor form og la stå i kjøleskapet til stiv, ca. 2 timer. Server med vaniljesaus, pisket krem og bær.
TipsLag gjerne sjokoladepuddingen dagen før servering.
TipsDu kan også bruke Piano sjokoladepudding. Visste du at den enkelt kan smeltes i kjele under omrøring og helles i former etter ønske. Den stivner i kjøleskap på 1-2 timer.