Hjemmelaget sjokoladepudding

Hjemmelaget sjokoladepudding

10
  • Enkel
  • 20 min
Sjokoladepudding med vaniljesaus er en favoritt hos både store og små. Lager du sjokoladepuddingen selv, kan du variere hvor mørk sjokolade du vil bruke. Server med vaniljesaus, selvfølgelig, og gjerne friske bringebær og krem.

Ingredienser

5 stk gelatinplater
3 dl Tinemelk® Helmelk 3,5 % fett
3 dl TINE Kremfløte
1 dl sukker
200 g sjokolade

Til servering

3 dl Piano® Vaniljesaus
2 dl TINE Kremfløte
5 dl friske bær

Slik gjør du det

    1. Bløtlegg gelatin i kaldt vann i 5 minutter. Kok opp melk, fløte og sukker under omrøring til sukkeret er oppløst.
    2. Ta kjelen av varmen.
    3. Rør inn hakket sjokolade til smeltet. Klem vannet ut av gelatinen og rør ut i sjokoladeblandingen til en glatt røre.
    4. Hell over i en stor form og la stå i kjøleskapet til stiv, ca. 2 timer. Server med vaniljesaus, pisket krem og bær.
      Tips

      Lag gjerne sjokoladepuddingen dagen før servering.

Tips

Du kan også bruke Piano sjokoladepudding. Visste du at den enkelt kan smeltes i kjele under omrøring og helles i former etter ønske. Den stivner i kjøleskap på 1-2 timer.

Kommentarer

  • Issi

    6 måneder siden
    Har dere noen andre alternativer til gelatinplater? Kanskje gelativpulver eller eventuelt et vegetar/vegansk alternativ?

     (0)

    • Marit , Kokk og Kundekonsulent

      6 måneder siden
      Hei Issi!

      Bruk gjerne gelantinpulver. Det kan også brukes Agar-agar som er et vegansk alternativ som er laget av alger. :)

       (1)


Det er mye kjærlighet i god mat