Hjemmelaget sjokoladepudding

Hjemmelaget sjokoladepudding

Kommentarer 4
  • Enkel
  • 20 min
Sjokoladepudding med vaniljesaus er en favoritt hos både store og små. Lager du sjokoladepuddingen selv, kan du variere hvor mørk sjokolade du vil bruke. Server med vaniljesaus, selvfølgelig, og gjerne friske bringebær og krem.

Ingredienser

Antall porsjoner

5 stk gelatinplater
3 dl Tinemelk® Helmelk 3,5 % fett
3 dl TINE Kremfløte
1 dl sukker
200 g sjokolade

Til servering

3 dl Piano Vaniljesaus
2 dl TINE Kremfløte
5 dl friske bær

Slik gjør du det

    1. Bløtlegg gelatin i kaldt vann i 5 minutter. Kok opp melk, fløte og sukker under omrøring til sukkeret er oppløst.
    2. Ta kjelen av varmen og rør inn hakket sjokolade til smeltet. Klem vannet ut av gelatinen og rør ut i sjokoladeblandingen til en glatt røre.
    3. Hell over i en stor form og la stå i kjøleskapet til stiv, ca. 2 timer. Server med vaniljesaus, pisket krem og bær.
      Tips!

      Lag gjerne sjokoladepuddingen dagen før servering.

Tips!

Du kan også bruke Piano sjokoladepudding. Visste du at den enkelt kan smeltes i kjele under omrøring og helles i former etter ønske. Den stivner i kjøleskap på 1-2 timer.

Julegaven til deg selv eller noen du er glad i

Kommentar

Kommentarer

  • Siri

    2 måneder siden
    Går det bra om man lager sjokoladepuddingen to dager før det skal serveres?

    Kommenter  (0)

    • Annicken , Kokk og kundekonsulent

      2 måneder siden
      Hei Siri,

      Det skal gå helt fint. Husk å plastre godt slik at den ikke får ''snerk'' på toppen :) Lykke til!

      Kommenter  (0)


  • Carina

    4 måneder siden
    Hei! Når jeg smelter inn sjokoladen med det andre blir det bare kornete... hva gjør jeg galt?

    Kommenter  (0)

    • Margrete , Kundekonsulent

      4 måneder siden
      Hei, Carina! Det kan høres ut som at det har vært for høy temperatur på melkeblandingen som har ført til at sjokoladen har blitt kornete. Vi noterer oss at dette kunne stått bedre beskrevet i oppskriften!

      Kommenter  (0)


Det er mye kjærlighet i god mat