Hjemmelaget sjokoladepudding

Hjemmelaget sjokoladepudding

Kommentarer 8
  • Enkel
  • 20 min
Sjokoladepudding med vaniljesaus er en favoritt hos både store og små. Lager du sjokoladepuddingen selv, kan du variere hvor mørk sjokolade du vil bruke. Server med vaniljesaus, selvfølgelig, og gjerne friske bringebær og krem.

Antall porsjoner

Ingredienser

5 stk gelatinplater
3 dl Tinemelk® Helmelk 3,5 % fett
3 dl TINE Kremfløte
1 dl sukker
200 g sjokolade

Til servering

3 dl Piano® Vaniljesaus
2 dl TINE Kremfløte
5 dl friske bær

Slik gjør du det

    1. Bløtlegg gelatin i kaldt vann i 5 minutter. Kok opp melk, fløte og sukker under omrøring til sukkeret er oppløst.
    2. Ta kjelen av varmen.
    3. Rør inn hakket sjokolade til smeltet. Klem vannet ut av gelatinen og rør ut i sjokoladeblandingen til en glatt røre.
    4. Hell over i en stor form og la stå i kjøleskapet til stiv, ca. 2 timer. Server med vaniljesaus, pisket krem og bær.
      Tips!

      Lag gjerne sjokoladepuddingen dagen før servering.

Tips!

Du kan også bruke Piano sjokoladepudding. Visste du at den enkelt kan smeltes i kjele under omrøring og helles i former etter ønske. Den stivner i kjøleskap på 1-2 timer.

Kommentar

Kommentarer

  • An-Magritt

    22 dager siden
    Ble god, men veldig mektig. Kan jeg bytte ut fløte med helmelk?

    Kommenter  (0)

    • Annicken , Kokk og kundekonsulent

      22 dager siden
      Du kan bytte ut halve mengden med melk, men ville ikke byttet ut alt da den kan bli veldig tynn :) Lykke til!

      Kommenter  (0)


  • Siri

    4 måneder siden
    Går det bra om man lager sjokoladepuddingen to dager før det skal serveres?

    Kommenter  (0)

    • Annicken , Kokk og kundekonsulent

      4 måneder siden
      Hei Siri,

      Det skal gå helt fint. Husk å plastre godt slik at den ikke får ''snerk'' på toppen :) Lykke til!

      Kommenter  (0)


  • Carina

    6 måneder siden
    Hei! Når jeg smelter inn sjokoladen med det andre blir det bare kornete... hva gjør jeg galt?

    Kommenter  (0)

    • Margrete , Kundekonsulent

      6 måneder siden
      Hei, Carina! Det kan høres ut som at det har vært for høy temperatur på melkeblandingen som har ført til at sjokoladen har blitt kornete. Vi noterer oss at dette kunne stått bedre beskrevet i oppskriften!

      Kommenter  (0)

      • Heidi

        23 dager siden
        Hei. Ser at det har gått fem mnd siden denne kommentaren men dere har fremdeles ikke lagt inn ett obs om temperatur i oppskriften?

        Kommenter  (0)

        • Annicken , Kokk og kundekonsulent

          22 dager siden
          Hei Heidi,

          Vi vil se på oppskriften og se om det skal gjøres endringer for å få denne bedre. Det er fint du sier ifra :)

          Kommenter  (0)


Det er mye kjærlighet i god mat